Ovo su pobjednici 15. Kulinijade u Jagodnjaku
Foto: Press
U REKORDNOJ konkurenciji 124 natjecatelja na 15. Kulinijadi u Jagodnjaku, po ocjeni šestočlanog ocjenjivačkog odbora, najbolji kulin ove godine proizveo je Poljoprivredni obrt "Deluxe" iz Bilja. Drugi i treći najbolji su Ivan Bucić iz Donjeg Pištanja, odnosno Nikola Barišić iz Valpova.
Prema mišljenju Ocjenjivačkog odbora, kvaliteta natjecateljskih kulina na 15. Kulinijadi u Jagodnjaku, najvećoj manifestaciji ove vrste u Hrvatskoj, vrlo je dobra te je dodijeljeno 18 zlatnih, 83 srebrenih, 19 brončanih medalja te četiri zahvalnice.
Domaći slavonski kulen, odnosno kulin, autohtona je hrvatska delicija koja se proizvodi stoljećima na području Slavonije kao proizvod od posebnog značaja jer se kušao samo u izvanrednim prilikama, a to su rođenja, krštenja, vjenčanja i umiranja te kirvaj ili imendan.
Naziv kulin se upotrebljava u dijelu Slavonije u kojem prevladava ikavica i to posebno u okolici Slavonskog Broda i dijela Slavonske Posavine.
U nastavku pogledajte raspored događanja na ovogodišnjoj Kulinijadi:
Petak, 10. lipnja 2016.
15:00 Fišijada i proglašenje pobjednika (sve na školskom igralištu)
17:00 -natjecanje u obaranju ruku i proglašenje pobjednika
18:00 Rock maraton - predgrupe
22: Partibrejkersi - rock koncert
Subota, 11. lipnja 2016.
9:00 Combat race (Jagodnjak)
10:00 Likovna kolonija (Škola)
19:00 Proglašenje pobjednika (Školsko igralište)
Nedjelja, 12. lipnja 2016.
14:00 Natjecanje u cigan pečenju (sve u Bolmanu, Mali Pariz)
17:00 Proglašenje pobjednika
18:00 Romska muzika
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati