Petar na audiciju MasterChefa došao s hobotnicom misleći da se ona kuha 10-ak minuta
KADA kreativnost, strast i uzbuđenje kulminiraju na tanjuru, MasterChef kuhinja postaje poprište nezaboravnih trenutaka - upravo to se dogodilo u novoj epizodi, kada su neki okusi i priče natjecatelja osvojili, ali pojedini i razočarali žiri.
Prva je pred žiri došla Eni Đorđević (32) iz Pule, koja je unijela eksploziju boja na tanjur s jelom. "Pripremam vam zvijezde od rikote i špinata s tajanstvenim parmezanom i 'slaninskom prašinom", objasnila je već na početku. Iako je žiri imao podijeljena mišljenja o njezinoj prezentaciji, okusi su ih osvojili.
"Razmišljao sam o vašem jelu i čak bih ga poslužio u svom restoranu, ali na dječjem meniju. Prezentacija je neozbiljna. No najbitnije od svega je da imate okuse", komentirao je Stjepan. Eni je ipak osigurala pregaču koja je vodi dalje u natjecanju.
Došao s hobotnicom misleći da se ona kuha 10-ak minuta
Petar Sieber, 23-godišnji student iz Varaždina, pripremio je brudet od hobotnice s palentom. "Nije istina da samo Dalmatinci znaju pripremati jela iz Dalmacije", samouvjeren je bio Petar, no njegovo jelo nije uspjelo impresionirati žiri jer prvo su se začudili da je u tako kratkom vremenu koje je imao na raspolaganju pred žirijem odlučio kuhati hobotnicu, a onda su otkrili da uopće ne zna koliko se dugo ona zapravo kuha.
"Ja sam mislio da se kuha 10-ak minuta", priznao je Petar. Srećom, krak hobotnice koji je kupio u trgovini i donio na audiciju već je bio prethodno termički obrađen, pa nije bio sirov na tanjuru. Nažalost, niz grešaka koje JE radio pripremajući ovaj brudet koštao ga je prolaska u daljnji tijek natjecanja.
Željko Keleuva iz Gračana, natjecatelj s tužnom životnom pričom, pripremio je losos s kremom od kurkume. "Nisam imao ni wc u kući, imao sam poljski WC, tata je počinio suicid kad sam imao devet mjeseci", podijelio je Željko sa žirijem, otkrivajući svoju motivaciju za sudjelovanjem u natjecanju.
Njegovo jelo impresioniralo je Stjepana, Marija i Gorana ne samo okusom već i urednom radnom jedinicom. "Ovo je ono što tražimo u MasterChefu", kazao je Mario, dok je Goran dodao: "Stvarno ste me iznenadili. Napravili ste komponentu koju još nisam probao, pečeni restani krumpir koji ima puno smisla na tanjuru." Željko je time zasluženo dobio pregaču.
Boršč potpuno razočarao
Irina Sokulska iz Ukrajine žiriju se predstavila s tradicionalnim borščom, jelom koje je Goran kušao prvi put u životu. Dok je bila pod velikim vremenskim pritiskom, Irina se borila s jezičnim barijerama i nedostatkom vremena. "Nisam stigla staviti sve što sam htjela u juhu", priznala je Irina, ali njezino jelo, iako nepotpuno, uspjelo je zadiviti bojama. No na kraju žiri ipak nije bio zadovoljan konačnim rezultatom.
"Okusi mi nisu fini. Tehnički jelo nije gotovo i još ste zaboravili staviti unutra tri elementa. Doći s ovako kompliciranim jelom koje se kuha dugo, a vrijeme je ograničeno, sami ste sebi potpisali dugačak put. Od mene je odgovor 'ne'", zaključio je Mario. Boršč se ipak pokazao kao loš odabir za audiciju jer Irina nije prošla dalje.
Robert Pajić, povratnik u MasterChef, pokušao je ispuniti obećanje koje je dao prošli put - da će se ponovno prijaviti. Ovoga puta pripremio je punjene raviole, no suočio se s tehničkim problemima. "Koliko god sam se trudio da sve bude dobro, opet nije ispalo tako", priznao je Robert, a žiri je zaključio da njegovi ravioli nisu bili dovoljno dobri za prolaz.
Josip osvojio žiri rižotom od kozica
Privatni trener Josip Skračić s Murtera odlučio je osvojiti žiri rižotom od kozica. "Važno mi je dobiti pregaču", kazao je Josip u iščekivanju komentara žirija. Njegova tehnika i okusi svidjeli su se žiriju, pa je Josip dobio pregaču i prošao dalje.
Manje je uspjeha imala njegova imenjakinja - Josipa Perić iz Ljubuškog, koja trenutno živi u Njemačkoj. Svoju je pregaču pokušala osvojiti juhom od tikvica, mente i čilija. Međutim, žiri je smatrao da je jelo bilo prejednostavno. "Izbor jela nije bio dovoljno dobar za MasterChef", objasnio joj je Mario, čime je Josipin put u natjecanju završio.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati