Jesen na tanjuru
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
S DOLASKOM jeseni pojavile su se i prekrasne bundeve. U svojim različitim oblicima, bojama i okusima savršena su namirnica za one maštovite. Bundeva će obogatiti svaki obrok, bez obzira radilo se o kašici za vašu bebu, doručku, ručku, večeri ili desertu. Ukoliko niste ljubitelj bundeva, dajte im još jednu priliku, nećete požaliti.
Kašica od bundeve svidjet će se svakoj bebi. Prirodna slatkoća čini tikvu primamljivom i malima i velikima. Dovoljno je bundevu skuhati ili ispeći, izgnječiti vilicom ili usitniti u blenderu. Naravno, pobrinite se da bundeva bude iz ekološkog uzgoja. Od bundeve možete pripremati guste juhe, dodavati ju u variva, a poslužit će i kao odlična zamjena mesu u jelima poput lazanja i raznih vrsta složenaca.
Bundevu možete i popiti. Dodajte kuhanu bundevu i sjemenke bundeve u voćne sokove i smoothie-je i poslužit će kao vrlo zdrav doručak sa niskom kalorijskom vrijednosti koji će vas dugo držati sitima.
Jeste li koristili bundevu kao prilog? Izrežite ju na kockice, začinite i pecite u pećnici na masnom papiru i poslužite uz meso umjesto krumpira. Bundevu također možete dodati prilikom pripreme palente. Bundeva će dati prekrasnu narančastu boju ovom ukusnom prilogu. Ovu poznatu jesensku namirnicu možete koristiti i u priremi slastica, dodavati u biskvite, pripremati kreme i pudinge i slatke ili slane savijače.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati