Ovo je lani bila najpopularnija rolada - jasno nam je zašto
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Pinterest
PREMA pisanju Daily Maila gdje je objavljena lista najpopularnijih kolača koji su se googlali u 2015. godini, najpopularnija rolada je tradicionalna britanska čokoladna rolada s kremom od kestena. Britanci, a očito ni svijet - ne mogu joj odoljeti, uopće nije teška za napraviti, a donosimo vam i video glasovite gastronomske spisateljice Mary Berry u pripremi Irske rolade od gorke čokolade i kreme od kesten pirea.
Za kolač vam je potrebno:
Tanki lim promjera 23*33 cm, u obzir dolazi i onaj 27*37
papir za pečenje
Za biskvit:
175 g tamne čokolade s najmanje 75 posto kakaa
6 jaja sobne temperature
prstohvat soli
175 grama šećera
1 žlica kakaa
šećer u prahu za posipanje
Za kremu:
225 ml kreme za šlag
250 grama kesten pirea
1 žlica ruma ili rakije
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukrasiti ribanom čokoladom.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C te pripremite lim obložen papirom, ili dobro namašćen margarinom i brašnom.
2. Natrgajte čokoladu za kuhanje te je otopite na pari,ali vrlo lagano i miješajte sve dok ne dobijete dosta rijetku glatku smjesu. Ostavite je da se malo ohladi.
3. Razdvojite jaja i od bjelanjaka s prstohvatom soli napravite snijeg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. U žumanjke dodajte šećer te izmiješajte dok ne dobijete duplu smjesu, potom dodajte rashlađenu otopljenu čokoladu i lopaticom izmješajte. Tek potom dodajte kakao i nastavite miješati lopaticom. Kada ste dobili finu glatku smjesu punu zraka lagano dodajte snijeg od bjelanjaka. Po četvrtinu.
5. Nastavite miješati lopaticom dok ne dobijete uravnoteženu smjesu te je izlijte u lim za pečenje.
6. Pecite oko 20-25 minuta te ga ostavite da se hladi prekriven krpom.
7. U to vrijeme pripremite nadjev. Kesten pire sobne temperature dobro pomiješajte sa žlicom ruma i tek nakon što ste dobili glatku masu u pomiješajte je sa šlagom. Također dok ne postane glatka, odnosno dok ne dobije mramoran izgled.
8. Biskvit ne treba biti previše ohlađen. Izvadite ga na radnu površinu posutu šećerom u prahu premažite ga dobivenim nadjevom, ne baš do rubova te ga zarolajte. Polako, i ne brinite ako će pucati - tako izgleda prava Irska rolada.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati