Evo zašto čokoladu nikad ne biste trebali stavljati u hladnjak
MOŽDA tijekom ljetnih dana žudite za kockicom hladne čokolade, ali stručnjakinja Sarah Hartnett tvrdi da je nikada ne biste trebali stavljati u hladnjak. Naime, njen je savjet da je konzumirate samo ako stoji na sobnoj temperaturi.
Kako ističe, ako se čuva u hladnjaku, čokolada može imati drugačiji okus, odnosno poprimiti aromu namirnica koje se nalaze kraj nje.
"Sigurno ne želite da čokolada ima okus po luku ili češnjaku", kaže Sarah.
Još jedan njen savjet odnosi se na konzumaciju čokolade. Kaže da biste je, prije nego što je stavite u usta, trebali pomirisati.
"Čokolada daje multisenzorno iskustvo, a miris određuje otprilike 80 posto našeg okusa. Mirisanje čokolade pripremit će vaše okusne pupoljke i navlažiti usta pa će i okus biti potpuno drugačiji", poručila je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati