Moramo vas razočarati, ali ovoj namirnici nije mjesto u hladnjaku
KRASTAVCI su jedna od namirnica koje možete jesti bilo kada i u neograničenim količinama. Sadrže gotovo jednaku količinu vode kao i celer.
Svježi hrskavi krastavci imaju značajne zdravstvene koristi. Koža krastavca sadrži većinu svoje hranjive vrijednosti, posebno beta-karoten, koji je dobar za vaše oči.
Izvrsni su kao salata, neki ih dodaju hladnoj vodi kako bi začinili okus, no ono što mnogi ne znaju jest da im mjesto nije u hladnjaku. Za krastavac će većina reći da je povrće, ali, prema botaničarima, zapravo je riječ o voću. I zbog toga mu je mjesto na sobnoj temperaturi.
Kako kažu stručnjaci, krastavci se ne bi smjeli pohranjivati na temperaturi nižoj od 10 Celzijusa jer onda gube aromu i hrskavost. Ako svježim krastavcima želite produžiti trajnost, smjestite ih u zdjelu s voćem, ali pazite da nisu u blizini voća i povrća koje proizvodi etilen, poput banana, rajčica i dinja. U suprotnom će se pokvariti.
Ako svježe krastavce narežete, pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu i konzumirajte u roku od 48 sati.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati