Slatko - ljuta piletina
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
SLATKO - LJUTA piletina izvor je proteina s daškom egzotike.
SLATKO - LJUTA piletina izvor je proteina s daškom egzotike.
Priprema je izrazito brza i jednostavna.
Predlažemo da se prilikom konzumacije jela koristite štapićima kako bi unos hrane bio usporen te kao takav izrazito poželjan kada je riječ o probavi.
Sastojci:
- 200 g pilećih prsa
- 50 g poriluka
- 2 svježe crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 jušne žlice soja sosa
- 1 čajna žlica mljevene ljute paprike
- pola čajne žlice stevije u prahu
Priprema:
- Poriluk narežite na tanke kolutove, protisnite češnjak, a jednu papriku nasjeckajte na sitne kockice
- Dinstajte poriluk, češnjak i papriku na laganoj vatri 15 min uz povremeno dolijevanje malih količina vode
- Prodinstane sastojke i pola dcl vode izmiksajte štapnim mikserom
- Pileća prsa narežite na kocke te pecite 10 min na tavi čije dno prethodno prekrijte s malo vode
- Na piletinu dodajte drugu svježu papriku narezanu na trakice i nastavite pečenje u trajanju od 5 min, nakon čega u tavu ulijte izmiksanu smjesu te dodajte preostale sastojke
- Pojačajte vatru i jelo kuhajte 3 min uz neprestano miješanje
Piletina pripremljena na ovaj način može se servirati uz rižu, kuhani krumpir te povrće.
Riječ je o jelu koje je istovremeno slatko, ali i ljuto, stoga bi svježa salata trebala biti neizostavan element prilikom konzumacije.
Dobar tek!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati