Stručnjaci otkrili sedam stvari koje moramo napraviti kada jedemo sladoled
MISLILI ste da pojesti sladoled nije neka posebna mudrost? Pa, čini se da ste se prevarili.
Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, ali ako je vjerovati jednoj stručnjakinji, većina nas ga potpuno pogrešno jede.
Naime, znanstvenica dr. Sarah Kemp tvrdi da postoji čak sedam koraka koje trebate napraviti da biste mogli u potpunost uživati u aromama. Štoviše, postoji formula koja pomaže u ostvarivanju maksimalnog užitka u konzumaciji sladoleda, a ona glasi (i@-14°C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF*. Naravno, to prosječnoj osobi ništa ne znači pa ju je Mirror podijelio u sedam lakih koraka:
1. Prvo biste trebali ostaviti sladoled 15 minuta izvan zamrzivača kako bi dostigao temperaturu od -14 ° C. Bit će mekan na dodir, a to će osloboditi molekule arome.
2. Pomoću čajne žličice izvadite malu količinu sladoleda. Otprilike pola žlice.
3. Zatim stavite čajnu žličicu naopako u usta, tako da sladoled prvi dotakne vaš jezik, odnosno okusne pupoljke.
4. Pomičite sladoled po ustima kako biste u potpunosti doživjeli osjećaj hladnoće i kremastu teksturu.
5. Udahnite kroz usta tako da arome dođu do svih vaših receptora.
6. Držite sladoled u ustima punih 12 sekundi da biste osjetili maksimalan okus.
7. Ponovite postupak sa svakom novom žličicom sladoleda.
"Aroma je izuzetno važna i trebala bi biti vaš prioritet broj jedan, posebno kada je riječ o sladoledu", tvrdi Kemp koja smatra da većina ljudi toga nije svjesna.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati