30 stvari koje ste cijelog života pogrešno radili
Foto: Facebook/Twitter/Reddit/Instagram
NEKE od ovih stvari radimo i koristimo svakodnevno, ali čini se da su nas nekim stvarima pogrešno naučili.
Neke od njih cijelog života radimo pogrešno ili suprotno od onog kako su zamišljene, neke samo nepraktično, a neke od stvari na listi su zgodni trikovi koji vam možda nikada nisu pali na pamet.
U svakom slučaju, otkrijte što ste radili pogrešno.
1. Aluminijska folija
Ako bacate kutiju u kojoj se nalazi aluminijska folija, očito je ne koristite na način koji su proizvođači zamislili.
2. Toblerone
Otkako je kompanije promijenila čokoladu više ništa nije isto i to je pogodilo ljude (koji očito nemaju većih problema), ali većina nas komadiće popularne čokolade trgala je na pogrešan način - prema van.
3. Mjesto za kuhaču
Na većini lonaca za kuhanje postoji praktično mjesto na kojem možete odložiti kuhaču. Istina, to možda nije prvotna namjera rupe na ručki, ali to je manje bitno.
4. Špangica
Možda ih koristite svaki dan, ali znate li da je valoviti dio zapravo donji dio špangice?
5. Tic Tac
Nasipate bombone u dlan ili direktno u usta? Radite to pogrešno. Doduše, i dalje ne postoji veća satisfakcija nego kad cijelo pakiranje odjednom strpate u usta.
6. One najviše rupice na tenisicama
Znate li čemu služe one posljednje rupice koje nikada ne koristite? Postoji razlog zašto se tamo nalaze.
7. Vršenje nužde
Vjerojatno ste, kao i mnogi drugi, bili uvjereni da barem vršenje nužde radite kako treba. Pokazalo se da mnogi od nas ne znaj. Najbitniji je položaj nogu.
8. Rezanje kruha
Djeluje logično da kruh počnete rezati s gornje strane, ali čini se da je donji dio daleko bolji jer taj pristup olakšava rezanje i sprječava nepotrebno gnječenje. Naravno, ako je "gnječenje kruha" ono što vas noću drži budnima.
9. Slamka u limenci
Zašto otvarač na limenkama izgleda onako kako izgleda? Zbog slamke.
10. Ambalaže iz kineskih restorana
Ambalaža iz restorana kineske hrane izgleda kao duboka posuda, ali ideja je da je rasklopite i pretvorite u tanjur.
11. Nalijevanje soka iz tetrapaka
Kad je otvor tetrapaka bliže čaši, postoji velika mogućnost prskanja. To je zato jer bismo tetrapak trebali okrenuti na drugu stranu.
12. Čišćenje jagoda
Ne znamo postoji li praktičniji način, ali čišćenje jagoda sa slamkom čini nam se kao najefikasniji način.
13. Grijanje hrane u mikrovalnoj
Ne samo da biste hranu trebali grijati tako da u sredini napravite malu rupu da se bolje zagrije...
14. ...već postoji i praktično rješenje da ne grijete dva tanjura ili posude odvojeno.
15. Kokice iz mikrovalne
Ako ih ne presipamo u zdjelu, svi ih otvaramo na vrhu vrećice, ali to ostavlja previše masti i soli na rukama. Rješenje je jednostavno - vrećice grickalica otvorite po dužini i pretvorite ih u "zdjele".
16. Guljenje banane
Majmuni to znaju, mnogi ljudi ne.
17. Guljenje kuhanih krumpira
Jedna zdjela ledene vode posao čišćenja kuhanih krumpira pretvaraju u igru.
18. Čišćenje češnjaka
Uobičajeno čišćenje češnjaka nožem je najbrži način da narednih par dana njuškate prste i pitate se kako isprati taj miris. Ovo je daleko čišći način.
19. Guma za odštopavanje
Postoje dvije vrste i ona koja je dobra za WC školjku nije dobra za sudoper ili umivaonik.
20. Previše paste za zube
Svi mi volimo nanijeti pastu cijelom dužinom gornjeg dijela četkice, ali potrebno je puno manje.
21. Čišćenje miksera
Ne perite ih kao čaše već u mikser ulijte vodu, sredstvo za čišćenje i uključite ga.
23. Slušalice
Iako će i dalje ispadati iz ušiju jer su prokleto nepraktične, postoji malo sigurniji (i ispravan) način nošenja bubica.
24. Majice
Ako želite uredno složene majice, a mučite muku s tehnikom, ovo djeluje kao vjerojatno najbolji način koji smo uspjeli pronaći.
25. Školjke
Ne postoji gora stvar od hermetički zatvorenih "blistera" ili "školjki" s kojom svi nepotrebmo mučimo muke još od dana kada ih je Sotona izmislio. No, ako pored sebe nemate skalpel ili škarice, otvarač za konzerve je daleko najbolji način da ih otvorite.
26. Rezanje cherry rajčica
Dva tanjura i nož i skratili ste posao.
27. Pečenje slanine
Svi volimo prženu slaninu, ali poslušajte mudri savjet tisuća profesionalnih kuhara koji vam savjetuju da slaninu ne pržite na tavi već u pećnici. Bolje je, ispeći će se ravnomjernije, a i urednije je.
28. Rezanje torte
Ako ne namjeravate tortu pojesti do kraj, ne postoji razlog da je režete na krajevima jer će se nepotrebno osušiti.
29. Bicikliranje u suknji
Samo je jedan način da bicikliranje u suknji pretvorite u užitak. Dovoljna je kovanica i gumica.
30. Zatvaranje vrećice čipsa
Ako nemate kvačicu ili onu naljepnicu koja se (ponekad) nalazi na vrećici, ovo je najbolji način.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati