Iz perspektive stranca: Kako jedu Hrvati?
Screenshot: TravelFreak
NA PORTALU TravelFreak.net nedavno je objavljen tekst jedne blogerice Australke, koja trenutno živi u Hrvatskoj.
Ona je odlučila strancima ispričati ponešto o hrvatskoj kuhinji i općenito kulturi jedenja, a u svojem se tesktu pretežno osvrnula na hranu u Slavoniji, Dalmaciji i Istri. Na samom početku stoji: "Nikad niste jeli kao lokalac u Hrvatskoj? Da vam kažem, prijatelji, čeka vas prava poslastica! Nije bitno gdje ste u Hrvatskoj, vaši će okusni pupoljci dobro proći. Hrvatska nudi raznoliku hranu, uključujući jednostavna jela iz Dalmacije, ljute kobasice iz Slavonije i ozbiljne gurmanske obroke iz Istre. Draga mi je Hrvatska i hrana ovdje, ali trebalo mi je neko vrijeme da shvatim kako jesti kao Hrvat".
Nakon toga autorica pojašnjava što je marenda te gdje se i kako jede, osvrnula se i na slane srdele te dalmatinski i istarski pršut, paški sir, kulen, crni rižoto, jela pod pekom, fuže i tartufe, ali i domaća piva, vina i rakije te na ponašanje za stolom.
Njezin tekst u cijelosti pročitajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati