Ukusni recept za bebinu prvu rođendansku tortu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Privatne fotografije
SIROVA hrana optimalan je izbor za bebe i djecu, kako navodi dr. Gabriel Cousens u knjizi "Rainbow Green Live-Food Cuisine". Neke namirnice međutim mogu izazvati alergije, ako se u prehranu uvedu prerano, odnosno prije nego dijete navrši najmanje godinu dana. To su npr. citrusi, rajčica, jagode, orasi, češnjak, jaki začini, fermentirane namirnice i med. Češnjak i sve vrste luka, a i svi jaki začini, kao što su primjerice kajenski papar, čili i crni papar treba koristiti i nadalje u strogo umjerenim količinama.
Prema ayurvedi, djeca su u kapha fazi života te im godi hrana koja zagrijava i isušuje. Osobito prve dvije godine djetetova hrana trebala bi biti topla, temperature oko 40°C i usitnjena. Preporuka je dodavati i određene začine koji imaju zagrijavajući učinak. To su primjerice đumbir, kardamom, korijandar, cimet, kim, muškatni oraščić, peprmint i kamilica.
Da bi dijete u potpunosti uživalo u svom prvom rođendanu te prvoj rođendanskoj torti pripremite mu vlastitu, kako bi moglo prebirati prtićima ili jesti i nogicama ako to želi. Sretan prvi rođendan!
Kora sastojci:
2 šalice badema, močenih 12 sati
1 šalica šušenih marelica, močenih 3 sata
1 šalica sušenih listića kokosa, močenih 3 sata
Pola šalice tekućine od močenja marelica
Pola žlice jestivog ekstrakta vanilije ili 1 mahuna vanilije
1 žličica jestivog ekstrakta badema
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica cimeta
Pola šalice švježe kokosove vode.
Kora priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izradite sve sastojke dodavajući kokosovu vodu postupno do konzistencije koja se može formirati u koru. Zbog sigurnosti, koristite radije plastičnu posudu širine oko 15 cm, dubine oko 7 cm. Utisnite smjesu u posudu debljine najviše oko 1 cm. Od ostatka smjese radije izradite kolačiće. Dehidrirajte koru na 45°C oko 8 sati. Poslužite toplo ili ohlađeno u hladnjaku barem 1 sat.
Fila sastojci:
1 banana narezana na ploške
Pola manga narezanog na ploške
1 kivi narezan na ploške
10 jagoda narezanih na ploške
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fila priprema:
Na koru poslažite voće narezano na veličinu zalogaja. Bananu složite u najdonji red kako bi se sačuvala hruskavost kore.
Preljev sastojci:
3 šalice kokosove pulpe
Pola šalice sušenih marelica, močenih
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četvrtina šalice lanenog ulja
1 žličica izvorne soli (npr. cvijet soli)
Preljev priprema:
Izradite sve sastojke u blenderu jake snage kako bi pulpa postala kremasta. Smjesa treba biti sasvim kremasta. Prelijte preko file.
Na kraju tortu ukrasite malinama i rođendanskom svjećicom od pčelinjeg voska.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati