Što napraviti sa ostacima s božićnog stola?
Foto: Shutterstock
U VEĆINI kućanstava stolovi su najbogatiji upravo za vrijeme Božića, no nakon njega u frižiderima ostaje hrpa neiskorištene hrane. To najčešće završava prejedanjem ili bacanjem u smeće, no postoje i puno pametniji načini da dobro iskoristiš svu tu hranu.
1. Zamrzni
Naravno, ne može se sve zamrznuti, no ako ti je ostalo jako puno kolača, umjesto da ih sve pojedeš - za njih pronađi mjesta u svom zamrzivaču. Uredno ih raspodijeli u plastične vrećice te zamrzni. Super će doći kada ti na goste banu iznenadni gosti.
2. Preradi
Od ostatka mesa napravi zdrave sendviče za posao, jela s tjesteninom ili ukusne salate koje možeš nositi i na posao te tako uštedjeti novac koji bi potrošila za gablec.
3. Podijeli
Namjeravaš li baciti hranu, razmisli ponovno. Puno je ljudi koji bi se veselili svakom zalogaju s tvog blagdanskog stola pa sve spakiraj na papirnate tanjure te odnesi u javnu kuhinju.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati