Tijesto za tart s kojim ne možeš pogriješiti
Foto: 123 rs
SVI vole fini tart, no ako misliš da je ovaj popularni desert teško napraviti - varaš se. Donosimo recept za tijesto s kojim ne možeš pogriješiti, a punjenje odaberi prema želji. Pri izradi tijesta važno je samo da maslac nije rastopljen i da voda nije topla.
Sastojci:
- 150 grama brašna
- 2 žlice šećera
- 1 žumanjak
- žličica ledene vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 8 žlica maslaca narezanog na kockice
Priprema:
1. Na očišćenu radnu plohu ili u veliku zdjelu stavi brašno, šećer i prstohvat soli te dodaj žumanjak i ekstrakt vanilije.
2. Mijesi prstima nekoliko minuta i polako dodaj žlicu vode koja mora biti jako hladna.
3. Mijesi tijesto dok ne dobiješ ravnomjernu smjesu, a zatim je oblikuj u kuglu, stavi u zdjelu i prekrij plastičnom folijom.
4. Pusti da odstoji 25-30 minuta u hladnjaku.
5. Izvadi iz hladnjaka i razvaljaj na plohi a zatim pažljivo stavi u lim za pečenje tarta.
6. Vilicom izbuši nekoliko rupa kako se tijesto ne bi napuhnulo
7. Peci u pećnici 15 minuta na 175 stupnjeva. Tijesto se ne smije predugo peći jer će biti pretvrdo.
8. Napuni punjenjem po želji i ukrasi.
Psst! Jedan od super jednostavnih načina da brzo napuniš tart je mješavina tučenog vrhnja i pudinga od vanilije na što možeš naslagati voće poput banana, jagoda i malina te na sve dodati šlag. Prije posluživanja, neka se sve dobro ohladi u hladnjaku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati