Za elegantni početak dana: Ukusne palačinke s ricottom
Foto: Pinterest: Let the baking begin
AKO su vam klasične palačinke već dosadile, predlažemo da isprobate ovu zanimljivu verziju koja će sigurno razveseliti vaše najdraže.
Talijanski ricotta sir lagan je i svjež, a uz to i niskokaloričan pa je odličan izbor za ove elegantne palačinke koje možete poslužiti i uz kavu.
Postupak pripremanja je brz i jednostavan, a uvjeravamo vas da s ovakvim jelom nećete razočarati.
SASTOJCI:
900 grama ricotta sira
1 jaje
180 grama višenamjenskog brašna + još malo brašna za oblikovanje palačinki
110 grama kristalnog šećera
Pola žličice brašna za pecivo
1 žličica ekstrakta od vanilije
malo ulja (za samo pečenje)
POSTUPAK:
1. Pomiješajte suhe sastojke - brašno, šećer i prašak za pecivo
2. Pomiješajte jaje sa sirom te dodajte ekstrakt vanilije
3. Dodajte mješavinu jajeta i ricotte u mješavinu brašna, šećera i praška za pecivo i miješajte dok ne dobijete gustu, ravnomjernu smjesu.
4. Uz pomoć obične žlice ili žlice za sladoled uzmite komad smjese, ubacite u posudu s brašnom te zatim rukama napravite kuglicu koju ćete na kraju spljoštiti kako bi dobili oblik male palačinke
5. Kad oblikujete sve palačinke, dobro zagrijte ulje u tavi te zatim krenite slagati palačinke u nju
6. Neka se na svakoj strani palačinke peku 2-3 minute dok ne poprime zlatno - smeđi izgled
7. Palačinke poslužite tople, uz pekmez od marelice ili šumskog voća
Buon Appetito!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati