Anina seksi kuhinja: Ljetno osvježenje uz morski rižoto i domaći sladoled na štapiću
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše kuharice, nadamo se da ste se već uspjele osvježiti u moru ili makar isplanirati odmor. Ove subote donosimo malo morske kuhinje u vaš dom. Za glavno jelo pripremili smo morski rižoto, a za desert nam se jedino logično činilo pripremiti sladoled. Danas napravite same svoj osvježavajući desert na štapiću s okusom jagode. Dobar tek!
Rižoto s lignjama i kozicama
Potrebno:
300 gr kozica
1 Jadranska lignja
1 dl maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 crveni luk
40 gr maslaca
1,5 dl bijelog vina
2 dl slatkog vrhnja
0,5 dl konjaka
300 gr riže
Priprema:
Na ulje stavite češnjak, luk malo posolite te kad luk dobije boju dodajte gambere i lignju narezanu na kolutiće. Umjesto jedne velike možete upotrijebiti i 100-200 gr zaleđenih lignji. Prelijte s konjakom, zapalite te ugasite bijelim vinom. Dodajte rižu koju ste prethodno skuhali skoro do kraja i dolijevajte vodu od riže koju ste sačuvali. Dodajte začine po želji i kuhajte dok riža ne bude gotova. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje.
Domaći sladoled na štapiću
Potrebno:
500 g jagoda
80 g šećera u prahu
250 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
bijela čokolada
Priprema:
Jagode, šećer i vrhnje izradite u blenderu dok ne dobijete finu kremu. Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe za sladoled ili plastične čašice, zabodite štapić i stavite u zamrzivač. Čokoladu otopite i ohladite.prije vađenja iz kalupa stavite ih minutu ispod vruće vode. Umočite sladoled u čokoladnu glazuru i va desert je spreman.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati