Anina seksi kuhinja: Pohane palačinke i jednostavni kolač od jabuka
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za Vas pripremile izvrstan meni! Za glavno jelo odabrale smo pohane palačinke punjene nadjevom od piletine i povrća, a za desert smo odabrale vrlo ukusan kolač od jabuka koji čak ne morate ni peći. Sigurne smo da ćete isprobati naše recepte. Dobar tek!
Pohane palačinke s piletinom
Potrebno:
8 palačinki
25 dkg piletine
4 dkg maslaca
1 kiseli krastavac
1 kisela crvena paprika
1 dcl kiselog vrhnja
brašno
jaja
mrvice
muškatni oraščić
Umak:
3 jaja 2 žumanjka 1 cijelo
1 cijeli jogurt čvrsti
Žlica vrhnja
Žličica senfa
Pola limuna sok
Malo soli i papra
2 dcl maslinovog ulja
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i začinite kako to inače radite te stavite pirjati na maslac. Pred kraj dodajte ribani muškatni oraščić, sitno nasjeckan krastavac, papriku te kiselo vrhnje. Kada je meso gotovo, rasporedite ga tako da na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva.
Poklopite ih s obiju strana prema sredini, zatim savijte te ih uvaljajte u brašno, jaja pa u mrvice i pržite u ulju dok sa svih strana ne postanu zlatne boje.
Umak napravite tako da izmiksate dva žumanjka i jedno cijelo jaje. Tijekom miksanja vrlo polako i pažljivo dodajite ulje kako bi se smjesa zgusnula. Kad se smjesa dovoljno zgusne dodajte jogurt, vrhnje, senf, sok od limuna, posolite, popaprite i sve skupa još malo izmiksajte. Palačinke prelijte umakom i poslužite.
Kolač od jabuka
Potrebno:
pakiranje Pettit keksa
80 dkg oguljenih jabuka
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
pola limuna
Priprema:
Jabuke nasjeckajte na sitne kockice te ih kuhajte 10 minuta u 4 dcl vode u koju ste dodali šećer i limunov sok. Puding razmutite s 1 dcl vode i ulijte ga jabukama te pustite da prokuha uz miješanje dok se ne formira lijepa krema. U lim za pečenje premazan maslacem složite jedan red keksa, zatim polovicu kreme te isto ponoviti i za drugi red. Pustite da se kolač ohladi prvo na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku te poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.
Bzzz! Ana na fotografiji nosi elegantnu točkastu haljinu iz Liscine kolekcije Ivane Šundov (728 kn) te srebrni grudnjak iz Liscine luksuzne kolekcije Selection Glow (374 kn)!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati