Super desert na brzaka: Ukusna pavlova
Foto: wish
AUSTRALSKI jednostavni desert smišljen u čast ruske plesačice u prvoj polovici prošloga stoljeća.
Sastojci:
4 bjelanjaka
220 grama šećera u prahu
2 žlice kukuruznog škroba
2 žlice bijelog octa
vrhnje za šlag
voće po želji
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Istucite bjelanjke u čvrst i sjajan snijeg postupno dodajući šećer, kukuruzni škrob i ocat. Smjesu izlijte na papir za pečenje kojim ste obložili kalup za kolače. Smjesu stavite peći u pećnicu na 120 stupnjeva Celzija na 80 minuta. Po isteku vremenu isključite pećnicu i ostavite da se kolač ohladi u njoj.
Na hladan kolač dodajte šlag od vrhnja, te ga ukrasite komadićima jagoda i kivija.
Tekst preuzet s portala www.wish.hr
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se Pročitajte još
Učitavanje komentara