Širi se fotka sklupčane talijanske chefice, upravo je saznala da opet mora zatvoriti
ITALIJA je prva europska zemlja koju je jako zahvatila pandemija koronavirusa. Još se pamte slike iz tamošnjih bolnica otprije godinu dana, ali i slike lockdowna i ljudi na balkonima.
U toj je zemlji sada na snazi treći val lockdowna zbog kojeg tisuće restorana, barova i kafića još jednom moraju zatvoriti svoja vrata. Simbol teških vremena kroz koja (ponovno) prolaze talijanski ugostitelji postala je slika Camille Moccije, vlasnice Bistrota della Pasticciona, male tratorije u Ostiji, nedaleko od Rima.
Nju je fotografirala njena majka kada su do njih stigle vijesti da cijela regija ide u crvenu razinu lockdowna te da još jednom moraju zatvoriti vrata svog restorana. Fotografija je postala viralna.
Moccia je progovorila za portal Fine Dining Lovers.
"Još uvijek smo bili u žutoj zoni, no nisu imali rezervacija i krenule su glasine da uskoro idemo u crvenu zonu. Morala sam se sabrati da bih se pripremila na ono što nas čeka. Nisam očekivala da će fotografija postati viralna, ali mi je drago što se to dogodilo jer bih željela što više proširiti svoju poruku, da nas čuju oni koji nam trenutno ne pomažu da se možemo otvoriti kad se sve ovo završi", rekla je.
Kazala je da je do ovog zatvaranja došlo preko noći, bez konkretne pomoći.
"Ja sam pozitivna i optimistična osoba, smatram se snažnom i sposobnom reagirati na poteškoće i još uvijek vjerujem u to. Ovo je moja poruka za sve ugostitelje poput mene koji osjećaju nedostatak povjerenja u budućnost: moramo se oduprijeti i zahtijevati potrebnu pomoć i ne padati u očaj.
Camila Moccia je odlučila zatvoriti restoran i ne pružati dostavu. Kaže kako se u njenim jelima od svježe tjestenine ne bi do kraja moglo uživati da se dostavljaju. Također smatra da je bolje imati minimum troškova nego organizirati dostavu bez sigurnosti da će se troškovi njome moći vratiti.
Rekla je kako razumije dramu oko koronavirusa, no da bi također trebalo voditi računa o problemima s kojima se puno obitelji susreće jer ne mogu raditi.
"Unatoč ovoj užasnoj godini, i dalje sam optimistična i sigurna sam da ćemo, čim prođemo ovu fazu, moći nastaviti kao i prije, čak i bolje nego prije. Srećom, trattoria nema zaposlenih, vodi je naša obitelj i to nam omoguće da drugačije upravljamo troškovima. To je sigurno puno bolje nego da smo nekome morali dati otkaz, to bi bilo strašno", rekla je Moccia.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati