Gotova je istraga, zagrebačke policajce otrovala je pokvarena krumpir salata
PRIJE desetak dana više zagrebačkih policajaca otrovalo se hranom. Najmanje osam policajaca, objavila je PU zagrebačka 23.2., osjetilo je tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.
Sad je policija objavila i rezultate istrage. Za sve je kriva krumpir salata.
Ukratko, higijena je zadovoljavajuća, ali analizirana krumpir salata nije prošla mikrobiološki test.
Evo i cijelog objašnjenja.
"Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023)", stoji u objašnjenju.
Kuhinja se neće ni otvarati
"Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje s 1. ožujkom 2023. godine.
Međutim, obzirom da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove", dodaje se.
"Napominjemo da je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge", dodaje policija na kraju.