Željku Mavroviću je proizvodnja zdrave hrane omogućila novi životni uspjeh
GOSTUJUĆI u emisiji "Sparing s Antom Prkačinom" na zagrebačkoj lokalnoj televiziji OTV, bivši boksački šampion Željko Mavrović govorio je o svom poslovnom carstvu koje je izgradio na proizvodnji zdrave ekološke hrane.
Mavrović je objasnio da se proizvodnja ekološki zdrave hrane bazira na tragu opće potrebe za održivim razvojem na zemlji. Pri tom je istakao da će se sve zemlje svijeta tijekom idućih desetak godina suočiti s velikim problemima s energijom ukoliko se nađe zamjena za naftu.
Mavrović je pokretanje posla sa zdravom hranom usporedio s velikim naporima koje je kao boksač uložio u svoju sportsku karijeru te je istakao da mu je bavljenje proizvodnjom ekološke hrane omogućilo novi životni uspjeh koji je ostvario nakon uspješne sportske karijere.
Mavrović je rekao da je za uspješno bavljenje bilo kojim poslom, kao i u sportu, potrebno imati dozu arogancije i uvjerenosti jer bez toga sportaši nikada ne bi mogli postizati vrhunske rezultate.
Četiri tvrtke, stotinjak zaposlenih
Odgovarajući na pitanje o tome kako se odlučio na poduzetništvo, Mavrović je rekao da njegovi korijeni vuku sa sela na kojem je kao dijete provodio ljetne ferije i odmore. Baveći se vrhunskim sportom došao je u kontakt sa zdravom hranom kojoj se posvetio po završetku sportske karijere.
Mavrović je rekao da mu nakon završetka sportske karijere cilj nije bio da se bavi okretanjem novca koji je zaradio u boksu već je najprije "htio otići u prirodu", a preko koje je došao do proizvodnje zdrave hrane. Danas je dogurao do toga da ima četiri tvrtke u kojima je zaposleno stotinjak ljudi koji, kako je rekao, su do sada dobili sve plaće.
Također je rekao da u poslovanju ne postoji čuvanje određene razine koju je kao poslovni čovjek dosegnuo u određenom trenutku, već stalno mora raditi i ići naprijed, baš kao i u sportu.
Ekološke svinje
Priznao je da su ljudi oko njega u početku bili skeptični oko ideje o pokretanju proizvodnje zdrave hrane, ali unatoč tome nije htio odustati od svojeg nauma. Pri tom je dobro iskoristio svoje ime kao brend za svoje proizvode te je došao do stupnja u kojem ga "društvo i država ozbiljno doživljavaju" kao proizvođača hrane.
Mavrović je razgovor o proizvodnji zdrave hrane zaključio riječima kako se pod ekološkom hranom ne podrazumijeva samo vegetarijanska hrana ili biljni proizvodi, već ekološka hrana mogu biti i mesni proizvodi od svinja iz ekološkog uzgoja.
R.I.
Foto: OTV
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati