Ford istražio: U modi su bijela, crna i srebrna boja

FORDOVA studija o izboru boja pojedinih naroda potvrdila je kao najpopularnije boje klasiku u obliku bijele, crne i srebrne, baš kao što je to bio i slučaj u globalnom istraživanju DuPonta.

U Fordu su itekako svjesni da boja automobila spada u red važnih čimbenika pri kupovini. Stoga ne čudi što su na europskom tržištu proveli istraživanje popularnosti boja. Dobiveni rezultati olakšat će izbor smjera razvoja novih nijansi, ali i praktično, izabrati boju izloženih automobila u svakom prodajnom salonu.

Osim što je istraživanje potvrdilo popularnost za autoindustriju klasičnih boja, desila su se i neka iznenađenja. Tako je primjerice Češka jedina europska zemlja u kojoj je najpopularnija neka druga boja, i to plava koja drži 25-postotni udio. Također, kod Francuza i Talijana jako dobro prolazi krem boja, a sve popularnije su opet i smeđe i ostale zemljane nijanse.

Bijela ostaje hit u Turskoj (49 posto prodanih vozila), neoborivi izbor broj 1, a s obzirom na klimu ne čudi ima najniži postotak vozila u crnoj boji. Danska pak kao suprotnost crnu drži kao prvi izbor i za njih je najmanje vjerojatno da će izabrati bijelu boju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.