FOTO Spektakularna instalacija iz Mercedesa: G klasa zarobljena u jantaru

Foto: Mercedes
 
LEGENDARNA G klasa je doslovno jača od vremena, a to će najbolje shvatiti posjetitelji detroitskog salona kad se susretnu s ovom nesvakidašnjom skulpturom. 
 
Najveća svjetska instalacija sintetičke smole nastajala je punih 90 dana koliko je trajalo lijevanje kvadratnog bloka u kojem je zarobljena prva generacija G klase proizvedena 1979. godine. Golema kocka boje jantara ukrašava ulaz u Cobo Hall, izložbenu dvoranu NAIAS-a, prikazuje model 280 GE u dinamičnom položaju zarobljen u prostoru i vremenu. Blok je dug 5,50 metara, širok 2,55 metara i visok 3,10 metara.
 
 
Instalacija simbolizira bezvremensku legendu off-roada i svjesno upućuje na prirodni fenomen insekata očuvanih u jantaru. Kao i njihov genetski materijal, DNK prve G-klase također je sačuvan i prenosi se na novu generaciju, objašnjavaju u Mercedesu. Prevedeno, to znači zadržavanje legendarnog dizajna, nadmoć na terenu i udobnost vožnje na cesti.
 
Recimo i kako će nova G klasa svjetsku premijeru imati 14. siječnja na sjevernoameričkom međunarodnom auto showu (NAIAS) u Detroitu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.