FOTO Što stotine novih Tesla radi na zaraslom polju?

Foto: Reddit

Stotine Teslinih automobila parkiranih na zaraslom polju snimljene su u SAD-u. Naizgled napuštena vozila parkirana su blizu Teslinog servisnog centra u Tampi na Floridi, a brojevi šasija govore da su praktički potpuno nova.

Iako polje nije prenatrpano kao "groblja" električnih automobila u Kini, ipak izgleda zapušteno s visokom travom koja "guta" automobile. Većinom je riječ o primjercima redizajniranog Tesla Modela 3 (2024), a tu su i primjerci starijeg modela te nekoliko primjeraka Modela Y.

Viralna fotografija se pojavila na Redditu, a osoba koja ju je snimila provjerila je brojeve šasija i tvrdi da su automobili proizvedeni u travnju i svibnju 2024. godine. Također, na automobilima su felge koje nisu dio standardnog paketa, dok su boje unutrašnjosti različite. Poznato je i da među njima nema Performance modela.

Does anyone know what this is? Hundreds of Model 3’s in an overgrown lot.
byu/LSDBunnos inTeslaModel3

Jedan od korisnika je kontaktirao Teslin lokalni servisni centar te je saznao da su automobili na lokaciju transportirani zbog nedostatka mjesta u glavnim postrojenjima na Floridi i u Orlandu. 

Nakon rekordne isporuke od 484.956 automobila u četvrtom kvartalu 2023. godine, kompanija Tesla je u prvom kvartalu 2024. godine prodala 386.810 vozila, a u drugom 443.956. Međutim, eksperti očekuju pad prodaje u SAD-u, piše Klix.ba.

Prošle godine je Model Y bio najprodavaniji automobil na svijetu s 1.223.000 isporučenih primjeraka. Što se tiče blisko povezanog sedana Model 3, on je zauzeo 10. mjesto na listi najprodavanijih automobila s 508.000 prodanih primjeraka. Zanimljivo, to su jedini električni automobili u top 10.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.