Mazda potvrdila: CX-80 dolazi u Europu

Foto: Mazda

AMERIKA je dobila CX-90, iščekuje CX-70, a Europa dobiva CX-80.

Zvuči zbunjujuće, ali sve što trebate znati je kako CX-60 nije bio slučajnost. Prelijepi SUV dobiva mlađeg i još većeg brata, i to već ove godine, potvrdio je Martijn Ten Brink, šef Mazde za Europu, u intervjuu za Automotive News Europe. 

"Da, vidjet ćemo to do kraja godine", bio je kratak, ali vrlo konkretan Martijn Ten Brink. Prevedemo li to u Mazdinu postavu, novi CX-80 bi trebao biti povećana izvedenica CX-60 (na fotografijama). Treći red sjedala je sigurna stvar, dok će se estetski u odnosu na američki CX-90 razlikovati prvenstveno položenijom siluetom. 

Očekuje se kako će duljina osjetno prelaziti 4.74 metra, kao i da će međuosovinski razmak dodatno narasti na više od 2970 mm. U pogledu mehanike očekuje se ponavljanje priče – nova platforma sa stražnjim pogonom i redni šestcilindraši uz primjesu plugin hibrida. 

Osim Europe, novi model će se moći kupiti i u Japanu te na još nekim tržištima. 

Ostale vijesti iz Mazde

U istom intervjuu Martijn Ten Brink je potvrdio kako Mazda CX-3 odlazi iz Europe. Trenutno se prodaju vozila sa zalihe. Osvrnuo se i na upotrebu tzv. range extendera u obliku rotacijskog motora, koji navodno neće biti rezerviran samo za MH-30.

U Mazdi očekuju kako će do kraja desetljeća od 40 do čak 70 posto prodaje činiti električni modeli. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.