Mladi Austrijanac po Hrvatskoj jurio 90 km/h preko ograničenja. Pogledajte kaznu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

​Upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom najčešći je uzrok prometnih nesreća, pa je tako u prvoj polovini ove godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske svaka četvrta prometna nesreća bila uzrokovana ovim prekršajem, objavila je policija.

Sinoć oko 00:50 policijska ophodnja prometne policije u Suhopolju, posada presretača, utvrdila je brzinu kretanja osobnog automobila registarskih oznaka Austrije od 160 km/h. Na toj dionici ceste je ograničenje brzine 70 km/h, a nakon zaustavljanja vozila je za prekršaj prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila veće od 50 km/h u naselju sankcioniran 22-godišnji državljanin Austrije, dodaje policija.

Za počinjenje ovog prekršaja ovom mladom vozaču slijedi novčana kazna od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom od najmanje 3 mjeseca.

"Brzina je jedan od 4 najveća ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako velikim brzinama u naseljenom mjestu, pa se u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu", upozoravaju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.