VIDEO Dodge dolazi u Europu

Foto: Dodge Europe/Facebook

DODGE želi preduhitriti elektrifikaciju i predstaviti se europskim kupcima. 

Ako spadate u red mnogobrojnih poklonika američkog poimanja automobila, Dodge vam je itekako poznat. Nažalost, marka nije imala zapažen nastup u Europi pa se s njom upoznajemo tek sada u suton fosilaša.

A upravo kad su u pitanju klasične vrijednosti pod pojmom "no replacement for displacement", odnosno kako nema zamjene za zapreminu motora, Dodge nudi pravi odgovor. Da, u Dodgeu koriste i prednabijanje, ali veliki V8 je jedina prava opcija. 

 

Sada će to moći spoznati i u Europi. Kampanja nosi ime IN//OUT, a IN stoji za "Incredible, Inspiring, Inimitable i Incomparable". Što to u praksi znači, pokušat će nam objasniti švedska trkačica Ida Zetterström, koja će Dodgeom putovati Europom i prenositi što to nudi ovo bratstvo. Sudeći po dosadašnjim uspjesima, Zetterström je više nego mjerodavna da govori o karakteru slavne američke marke.  

Podsjetimo, i Dodge je najavio skoro umirovljenje HEMI dragulja. A za opraštaj su se pobrinule brojne specijalne izvedbe o kojima smo redovito izvještavali. Sjetimo se nekih: Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger i Charger Scat Pack Swinger, Charger King Daytona, Challenger Black Ghost i Challenger SRT Demon 170. Većina netom spomenutih bit će dostupna i u Europi. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.