Vrijeme je za novu verziju Mustanga

DANAS se više ničemu ne čudimo, pa ni pokušajima da se legendarne sportske ikone iskoriste za neke nove automobilske priče. 

U autoindustriji tabua gotovo da i nema. Porsche je već desetljećima uspješan u SUV segmentu, a nije se stidio ni dizelskog motora u prvoj postavi. BMW je tako zavolio monovolumene, a u svijet terenaca ušli su i aristokrati poput Bentleyja i Rollsa Roycea.

Među uspješnijima je i Ford. On je, naime, savršeno komercijalizirao Pumu, nekoć odličan sportski coupe, koji je sada još bolje prihvaćen kao crossover. Ponovio je Ford to i s Mustangom, koji je postao i električni crossover, a sad bi se priča mogla nastaviti. 

 

Novi prijedlog je Ford Mustang Raptor R. Istina, ovaj put nema veze s Fordom, već je u pitanju digitalni koncept koji potpisuje Oscar Vargas, poznatiji kao @wb.artist20 na Instagramu. On je u suradnji sa Stewartom Webbom (@the_xcalibur) na osnovi novog Mustanga osmislio izvedbu koja bi mogla nositi oznaku Raptor kakvu s ponosom nose Fordovi kamioneti.

Recept je sličan onome što je napravio Ferrari kad je osmislio Purosangue, ali umjesto mediteranskih začina dodani su osjetno teži i agresivniji američki. Automobil je povišen, dobio je znatna proširenja i zaštitu, dok je odbojnik dizajnom preuzet s aktualnog Rangera Raptor.

Kad su u pitanju ovakve zvijeri, ovdje nema mjesta elektro pogonu, pa čak ni u svojstvu asistencije. Ne, ovdje je dopušten isključivo 5.0 V8 koji s okolinom komunicira putem četiri ispušna topa. 

Iako se ovdje radi o konceptu koji nije vezan uz Ford, postoje realne šanse da bi ovakvi auti mogli postati češća pojava. Naime, nakon Ferrarija Purosanguea na scenu uskoro dolazi i Lamborghini Huracan u Sterato izvedbi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.