Quentin Tarantino kaže da ovaj film ima najbolji soundtrack

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Columbia Pictures

FILMSKA glazba igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere nekog filma. Dobar izbor pjesme ili zanimljiva melodija mogu podići i najobičniju scenu na novu razinu, kao što smo mogli vidjeti u filmu Američki psiho kada Patrick Bateman hoda uredom i sluša pjesmu Walking on Sunshine.

Quentin Tarantino je jako izbirljiv pri odabiru glazbe za svoje filmove, a skladbe ili pjesme koje imamo priliku slušati kada gledamo njegove hitove, često su njegovi osobni favoriti. Poznati redatelj jednom je prilikom izjavio da pjesme bira još u ranim fazama pisanja scenarija.

Tarantino je pohvalio soundtrack zaboravljenog trilera

U jednom intervjuu za časopis Uncut, tijekom kojeg je birao najdraže pjesme i albume, Tarantino se osvrnuo i na filmsku glazbu. Pohvalio je filmsku glazbu u filmovima U plamenu Nikaragve (Under Fire) i Sestre (Sisters), ali po njegovom mišljenju, najbolji soundtrack svih vremena ima triler Osveta (Revenge) iz 1990. godine, redatelja Tonyja Scotta.

"Od svih soundtrackova, ovaj je najbolji. Pojavljuje se u filmu Tonyja Scotta - on je režirao True Romance - i jako je bogat i elegantan. Ne trebate poznavati film da biste uživali u ovom soundtracku: može stajati samostalno", izjavio je redatelj, prenosi Unilad.

Filmsku glazbu za Osvetu skladao je Jack Nitzsche, koji je radio na filmovima Egzorcist (The Exorcist), Let iznad kukavičjeg gnijezda (One Flew Over the Cuckoo’s Nest) i Ostani uz mene (Stand By Me).

Romantični triler Osveta prati pilota Michaela "Jaya" Cochrana koji odlučuje napustiti ratnu mornaricu SAD-a nakon dvanaest godina službe. Jay dobiva poziv svog bivšeg kolege Tiburona "Tibeyja" Mendeza, koji živi na raskošnom imanju u Meksiku.

Mendez je bogataš koji surađuje s meksičkom mafijom i ima mlađu ženu Miryeu, koja je nesretna jer Mendez ne želi imati djecu. Jay odluči posjetiti svog bivšeg prijatelja jer se osjeća izgubljeno u životu, no u Meksiku započinje aferu sa ženom svog prijatelja.

Glavne uloge u filmu igrali su Kevin Costner, Anthony Quinn, Madeleine Stowe i Sally Kirkland. Osveta je inspirirana istoimenom kratkom pričom koju je napisao Jim Harrison.

Film Osveta može se kupiti ili posuditi putem Amazon Prime Videa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.