Stižu prve recenzije prednastavka Mjesta tišine. Kritičari pišu: Najbolji dosad

Screenshot: Youtube

U KINA je stigao prednastavak popularnog postapokaliptičnog horora Mjesto tišine (A Quiet Place), nazvan Mjesto tišine: Dan prvi (A Quiet Place: Day One). Za razliku od prva dva filma, koja je režirao i napisao John Krasinski, redatelj prednastavka je Michael Sarnoski.

Radnja ovog horor-filma prikazuje prve dane invazije slijepih izvanzemaljaca koji imaju razvijeno osjetilo sluha te kojima najmanji šum pomaže da pronađu svoj idući plijen. U Mjestu tišine: Dan prvi pratimo potpuno nove likove koji pokušavaju preživjeti u New Yorku, a utjelovili su ih Lupita Nyong’o, Alex Wolff, Joseph Quinn, Denis O’Hare i Djimon Hounsou.

 

Filmska horor-franšiza oduševila je kritičare i publiku, a čini se da će se isto dogoditi i s prednastavkom. Prvi film, Mjesto tišine iz 2018. godine, kritičari su na Rotten Tomatoesu ocijenili s 96 posto, a publika s 83 posto. Nastavak iz 2021. godine dobio je nešto manje ocjene kritičara, ali je zato oduševio publiku. Mjesto tišine 2 kritičari su na Rotten Tomatoesu ocijenili s odličnih 91 posto, a publika s 92 posto.

Mjesto tišine: Dan prvi trenutno ima 85 posto na Rotten Tomatoesu

Prednastavak priče trenutno također ima odlične rezultate na Rotten Tomatoesu, internetskoj stranici na kojoj mnogi kritičari i publika mogu ostaviti svoje recenzije. Prema trenutnim recenzijama, Mjesto tišine: Dan prvi kritičari su ocijenili s visokih 85 posto, a publika sa 70 posto. Međutim, s obzirom na to da je film nedavno došao u kina, rezultat će se vjerojatno malo promijeniti. 

Clarisse Loughrey iz Independenta napisala je: "Film više nije strašan, ali je stresan na način da zarijete nokte u dlan dok ga gledate."

Pozitivan komentar na film imao je i David Rooney iz Hollywood Reportera. Napisao je: "Ne događa se često da dobijemo postapokaliptičnu sagu koja ostaje toliko osobna, toliko u dodiru s ljudskim gubitkom koji nije zaboravljen u idućem neočekivanom strašnom skoku, već se osjećaj zadržava."

Film je iznenadio kritičara Kevina Mahera iz britanskog Timesa. Maher je o prednastavku napisao: "Neobećavajući treći dio franšize, koja je već iscrpljena u drugom dijelu, pokazao se kao najbolje Mjesto tišine dosad. Originalan je i inventivan, da, ali i promišljen."

Dylan Roth iz Observera također je film na Rotten Tomatoesu ocijenio "svježim" i napisao: "Ono što je moglo biti prenapuhana ekspanzija uspješne male horor-priče, umjesto toga je dosljedan nasljednik i snažan film sam po sebi. Ako svaki profitabilni film mora iznjedriti franšizu, onda to treba učiniti upravo tako."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.