Zac Efron nije mogao zaustaviti suze tijekom snimanja ove scene

Screenshot: YouTube/A24

ZAC Efron je prije dva dana dao intervju za časopis Vanity Fair, tijekom kojeg se prisjetio svojih najpoznatijih filmova. Među njima se našla i prošlogodišnja biografska sportska drama Čelična kandža (The Iron Claw), za koju je dobio brojne pohvale. Film je režirao i napisao Sean Durkin.

Efron je u filmu utjelovio profesionalnog hrvača Kevina Von Ericha, jednog od članova poznate hrvačke obitelji Von Erich. Kevin i njegova braća bili su nerazdvojni, a pod vodstvom svojeg oca i trenera Fritza Von Ericha dominirali su hrvačkom scenom u 80-ima. No obitelj Von Erich zadesile su brojne tragedije, ponajviše zbog velikog pritiska koji je Fritz stavljao na svoje sinove. Kevin je jedini koji je uspio preživjeti.

 

Izvanredna sportska drama jednako je oduševila gledatelje i kritičare, zbog čega su mnogi ostali u šoku kada je počela utrka za Oscare jer Durkinov film nije dobio nijednu nominaciju. Ipak, Nacionalno udruženje američkih kritičara (NBR) stavilo je Čeličnu kandžu na svoj popis deset najboljih filmova 2023. godine.

Efrona je jedna scena slomila

Efron je tijekom intervjua za Vanity Fair otkrio da se htio rasplakati više puta tijekom snimanja jer ga je nekoliko scena stvarno potreslo. No Durkin mu nije dopustio da plače jer je Fritz Von Erich učio svoje sinove da nikada ne pokazuju slabost.

"Kevina Von Ericha nismo smjeli vidjeti kako plače jer cijela obitelj nije smjela pokazivati slabost. Mislim da je Seanova napomena bila fantastična i stvarno me je vodila kroz film. Bilo je puno ranijih scena u kojima bi suze bile opravdane", objasnio je Efron.

  

"Htio sam plakati više puta, ali Sean bi mi samo rekao: 'Ne, suzdrži se, čuvaj suze za pravi trenutak.' Onda je došao taj dan, posljednji dan snimanja, i više se nisam mogao suzdržati. Cijelo vrijeme sam si mislio: 'Čovječe, nemoj sada plakati, morat ćeš ponoviti scenu, Seanu se ovo neće svidjeti.'"

Posljednji dan snimanja Efron je radio na posljednjoj sceni Čelične kandže, u kojoj možemo vidjeti Kevina Von Ericha kako gleda svoje sinove. Profesionalni hrvač osjeća se slomljeno i ne može zaustaviti svoje suze. Zabrinuti sinovi mu prilaze i govore mu da je u redu plakati jer svi plaču, a Kevin im objašnjava da je tužan jer je nekoć bio brat i više nema svoju braću. Sinovi mu zatim kažu da oni mogu biti njegova braća.

"Slomio me je onaj trenutak kada kažu: 'Mi ćemo biti tvoja braća.' Mislio sam da sam uništio scenu, ali odlučio sam samo nastaviti glumiti i kada smo završili sa snimanjem, pogledao sam Seana i krenuo sam mu se ispričavati, ali on mi je rekao: 'Ne, to je to'", prisjetio se glumac. "Mislim da je to bio prvi put da je htio da Kevin osjeti tu emociju."

Film Čelična kandža trenutačno se prikazuje u Cinestaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.