Zvijezda Igre prijestolja dio je nove postave druge sezone poznate Netflixove serije

Screenshot: Youtube

IZ NETFLIXA su otkrili nove članove glumačke postave druge sezone serije The Sandman. Prva sezona "dark fantasy" serije, koja se temelji na stripovima Neila Gaimana, izašla je na streamingu 2022. godine i ubrzo postala jedna od najgledanijih Netflixovih serija.

U drugoj sezoni originalnoj postavi priključuju se Ruairi O'Connor, Freddie Fox, Clive Russell, Laurence O'Fuarain, Ann Skelly, Douglas Booth, Indya Moore, Steve Coogan i Jack Gleeson, prenosi The Wrap.

Jack Gleeson publici je najpoznatiji po ulozi jednog od najomraženijih likova iz Igre prijestolja, Joffreyja Baratheona. U drugoj sezoni The Sandmana utjelovit će Pucka. Ovaj lik je opisan kao zlonamjerni skitnica i kraljevska luda kralja Auberona, fasciniran je smrtnicima i voli ih iskorištavati za vlastitu zabavu.

Ovi glumci pridružuju se originalnoj postavi prve sezone koju čine Tom Sturridge, Patton Oswalt, Vivienne Acheampong, Gwendoline Christie, Jenna Coleman, Ferdinand Kingsley, Stephen Fry, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Vanesa Samunyai i Razane Jammal.

Podsjetimo, radnja serije prati The Sandmana, zvanog Dream i Morpheus (Tom Sturridge), moćno kozmičko biće koje kontrolira sve snove. Nakon što je Morpheus oslobođen iz zarobljeništva u kojem je proveo cijelo stoljeće, prisiljen je putovati kroz različite svjetove i vremenske crte kako bi riješio probleme koje je uzrokovala njegova odsutnost, ali i ispravio greške koje je učinio.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.