"Nisam imao izbora": Ridley Scott žali što nije režirao nastavke ovih filmova

Foto: EPA

U NAJNOVIJEM intervjuu za Vanity Fair, Ridley Scott, redatelj Gladijatora, otkrio je da još uvijek žali što nije imao priliku režirati nastavke svojih filmova Alien i Blade Runner.

Oba znanstvenofantastična filma nastala su na početku redateljeve karijere, kada nije imao potpunu kontrolu nad svojim projektima. Scott je odbio raditi na nastavcima Aliena u 80-ima, a budući da je studio htio snimiti nastavke, prvi projekt preuzeo je James Cameron, dok je na drugom radio David Fincher.

Cameronov film Aliens izašao je 1986. godine i bio je komercijalni i kritički hit, dok je Fincherov Alien 3, iz 1992. godine, bio financijski uspješan, ali podijelio je kritičare.

Screenshot: YouTube/20th Century Studios

Višestruko nagrađivani redatelj u 2010-ima je dobio priliku režirati nastavak Blade Runnera, no u to vrijeme odlučio se posvetiti filmu Alien: Covenant, a tu odluku kasnije je požalio. Nastavak Blade Runnera preuzeo je Denis Villeneuve koji je iza sebe imao hit Arrival.

Nije bio zainteresiran za nastavke na početku karijere

"Bio sam spor na početku karijere. Mislim, trebao sam režirati nastavke Aliena i Blade Runnera. Tijekom godina se promijeniš. U to vrijeme nisam htio ponovno prolaziti kroz sve to. Tako da je Jim Cameron preuzeo Aliena, a poslije njega i David Fincher. Požalio sam što nisam radio na Blade Runneru 2049, iako je Denis Villeneuve obavio dobar posao", prisjetio se redatelj, piše Screen Rant.

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

"Ja sam tvorac dviju franšiza. Većina holivudskih redatelja, koji su na mojoj razini, ne puštaju takve stvari. No, Alien mi je bio drugi film, tako da nisam imao puno izbora. Blade Runner mi je bio treći film. Nisam imao izbora jer sam imao jako stroge partnere. To mi je bila dobrodošlica u Hollywood. Nitko mi ništa nije rekao niti me pitao. Možete pretpostaviti da nisam bio sretan", dodao je.

Unatoč činjenici da nije uspio snimiti nastavak Aliena i Blade Runnera, Scott je 2018. godine dobio priliku snimiti nastavak Gladijatora, jednog od najuspješnijih filmova svoje karijere. 

Gladijator II počeo se snimati prošle godine, a prije nekoliko dana objavljene su prve fotografije sa seta, koje prikazuju glumačku postavu: Paula Mescala, Pedra Pascala, Connie Nielsen, Denzela Washingtona i Josepha Quinna. Scottov najnoviji film imat će premijeru u studenom ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.