Robert Zemeckis dva je glumca nazvao vrhunskima

Screenshot: YouTube

U svijetu američkog filma postoji nekoliko redatelja koji su istinski prvaci u ovom području. Dok se Martin Scorsese i Quentin Tarantino lako uklapaju u tu grupu, može se reći da Robert Zemeckis također zaslužuje svoje mjesto.

Zemeckis je, naravno, donio vrlo drugačiju vrstu filma u usporedbi sa spomenutim redateljima, ali njegova djela jednako su važna za temelje suvremenog američkog filma. Na primjer, njegov rad na trilogiji Povratak u budućnost ključan je za svijet znanstveno-fantastične komedije, kao što je i film Smrt joj dobro pristaje iz 1992. za svijet crne komedije.

No, ne možemo pomisliti na Zemeckisa a da se odmah ne prisjetimo filma iz 1994. Forrest Gump, koji mu je donio Oscara za najboljeg redatelja, a osvojio je i nagradu za najbolji film. Iako je Zemeckis, naravno, važan dio uspjeha takvih filmova, važno je zapamtiti i doprinos koji su glumci dali tim filmovima.

U intervjuu za DGA Zemeckis je jednom prilikom spomenuo glumca i glumicu kojima vjeruje i koji svojom ulogom mogu obogatiti film na način koji on smatra prikladnim. "Većina glumaca s kojima radim su divni, ali Jodie Foster i Tom Hanks učinit će sve da film funkcionira i zaista su vrhunski glumci", rekao je redatelj.

 

Hanks i Foster su među Zemeckisovim omiljenim glumcima, s kojima uživa surađivati, prvenstveno zbog njihove predanosti filmskoj umjetnosti.

"Reći ću im: 'Žao mi je, ali trebate napraviti najneprirodniju stvar, okrenuti tijelo ovako, nagnuti se ovdje i onda izgovoriti ovu rečenicu', i oni će reći: 'Da, mogu to napraviti.' Oni će to učiniti i neće se žaliti", dodao je Zemeckis.

Jodie Foster je za Zemeckisa glumila u znanstveno-fantastičnoj drami Kontakt, temeljenoj na istoimenom romanu Carla Sagana iz 1985. Glumica je u filmu bila dr. Eleanor Arroway, znanstvenica koja otkriva dokaze o postojanju izvanzemaljskog života i odabrana je za osobu koja će ostvariti prvi kontakt s njima.

S druge strane, Tom Hanks je za Zemeckisa nastupao u mnogim prigodama, od kojih je najznačajniji bio u Forrestu Gumpu. Međutim, također je glumio u filmovima Brodolom života, Polarni Express i nadolazećem dramskom filmu Here, u kojem se ponovno udružuje s Robin Wright iz Forresta Gumpa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.