Peter Jackson komentirao novog Gospodara prstenova. Otkrio što se istražuje filmom

Foto/Screenshot: EPA/Youtube

PETER Jackson je redatelj svjetski poznatih i nagrađivanih filmova iz franšize Gospodar prstenova (Lord of the Rings). Nakon što je ranije ove godine otkriveno da će se snimati novi film pod nazivom Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, koji će režirati Andy Serkis, obožavatelji uzbuđeno čekaju nove informacije.

Iako je Jackson bio redatelj u adaptaciji trilogije romana J.R.R. Tolkiena, u nadolazećem filmu imat će ulogu izvršnog producenta. Kako prenosi Collider, film je smješten prije događaja koji su se odvili u Gospodaru prstenova, kada su mnoge sile u Međuzemlju tražile Golluma.

U nadolazećem filmu fokus će biti na razumijevanju Gollumovog uma, a ne toliko na scenama borbe protiv, primjerice, orka. Govoreći o tome koje će se teme obraditi u filmu, Jackson je ukratko dao objašnjenje.

"Lik Golluma/Sméagola oduvijek me fascinirao jer Gollum odražava ono najgore od ljudske prirode, dok je Sméagol njegova nedvojbeno simpatična strana. Mislim da se s Gollumom podjednako mogu povezati čitatelji i filmska publika jer malo od svega toga postoji u svima nama.

Zaista želimo istražiti njegovu pozadinsku priču i zadubiti se u one dijelove njegova putovanja koje nismo imali vremena obraditi u prethodnim filmovima. Prerano je znati koga će sve sresti na putu, ali dovoljno je reći da ćemo slijediti vodstvo profesora Tolkiena", komentirao je Jackson, prenosi Collider.

Zasad se zna i samo da bi film trebao biti premijerno prikazan tijekom 2026. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.