Foto: 123rf
Sastojci:
600 grama bakalara (file)
250 grama crvenog luka
100 grama svježe paprike
200 ml pasirane rajčice
1 češanj češnjaka
1/2 čajne žice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica kosanog peršina lovorov list soli i papra po želji
Priprema:
1. U posudu ulijte vode da prekrije dno i popržite luk, češnjak, svježu i mljevenu papriku
2. Ulijte u posudu pasiranu rajčicu i pričekajte da zakipi, stavite lovorov list te posipajte peršinom
3. Nakon što je umak zakipio smanjite vatru te stavite filete bakalara u posudu, ulijte vode vode prema željenoj količini gustoće jela te kuhajte na laganoj vatri oko 20 min.
Za prilog preporučujemo pire krumpir bez mlijeka. Krumpir skuhajte dok se u potpunosti ne raskuha, a prilikom cijeđenja u posudi ostavite malo vode. Na taj način krumpir možete lagano umiksati i uz prstohvat soli, dobit pravi pire krumpir koji se uklapa u fitness način života.
Uživajte u ovom finom i zdravom jelu! Dobar tek!
250 grama crvenog luka
100 grama svježe paprike
200 ml pasirane rajčice
1 češanj češnjaka
1/2 čajne žice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica kosanog peršina lovorov list soli i papra po želji
Priprema:
1. U posudu ulijte vode da prekrije dno i popržite luk, češnjak, svježu i mljevenu papriku
2. Ulijte u posudu pasiranu rajčicu i pričekajte da zakipi, stavite lovorov list te posipajte peršinom
3. Nakon što je umak zakipio smanjite vatru te stavite filete bakalara u posudu, ulijte vode vode prema željenoj količini gustoće jela te kuhajte na laganoj vatri oko 20 min.
Za prilog preporučujemo pire krumpir bez mlijeka. Krumpir skuhajte dok se u potpunosti ne raskuha, a prilikom cijeđenja u posudi ostavite malo vode. Na taj način krumpir možete lagano umiksati i uz prstohvat soli, dobit pravi pire krumpir koji se uklapa u fitness način života.
Uživajte u ovom finom i zdravom jelu! Dobar tek!