Četiri najbolje vježbe za trbušne mišiće, prema osobnoj trenerici

Foto: Shutterstock

Donji dio trbuha jedan je od najtvrdokornijih i najfrustrirajućijih dijelova tijela za mnoge ljude kada je u pitanju skidanje masnih naslaga. Iako neki stručnjaci za fitness tvrde da je lokalizirano mršavljenje mit, postoje određene vježbe koje možemo raditi svakodnevno kako bismo učvrstili i ojačali središnji dio tijela. Na rezultate utječu genetika, prehrana i stil života, no ove vježbe, preporučene od strane osobne trenerice Athine, mogu pomoći u smanjenju masnih naslaga na trbuhu.

1. Dodiri petama

Ova vježba zahtijeva da su noge u položaju od 90 stupnjeva, što pomaže aktivirati i ojačati donje trbušne mišiće. Athina preporučuje 20 ponavljanja u tri serije.

2. Lepršavi udarci (flutter kicks)

Slično kao kod dodira petama, lepršavi udarci zahtijevaju da legnemo na leđa, podignemo noge malo iznad poda te naizmjenično izvodite brze, male udarce kako bismo aktivirali donje trbušne mišiće. Savjetuje da radimo 20 ponavljanja u tri serije.

@athina.fitt Try these 4 amazing exercises to target that lower belly fat/pouch. Please remember you must be following a healthy balanced meal plan to see quicker/better results. #coreworkout #lowerbelly #bellyfat #lowerabsworkout #deepcore #coreexercises #personaltrainer #workoutsforwomen #gymrat #gymgirltiktok #fittok #gymtok #fyp #fittips #fypage #viraltiktok #trendingtiktok ♬ No more excuses x in for it - 𝐴𝐷𝑋𝑂

3. Podizanje nogu

Ova vježba pomaže u toniranju i zatezanju donjeg dijela trbuha. Kako bismo izveli vježbu, legnemo na leđa, podignemo noge ravno prema stropu, a zatim ih polako spuštamo bez da dotaknu tlo. Athina preporučuje 12 ponavljanja u tri serije.

4. Zvjezdasti trbušnjaci

Zvjezdasti trbušnjaci su zabavna, ali izazovna verzija klasičnih trbušnjaka. Ova vježba jača središnji dio tijela i poboljšava držanje. Aktivira gornje i donje trbušne mišiće, uključujući kose. Iako je zahtjevna, Athina predlaže 20 ponavljanja u tri serije.

Važno je napomenuti da će ove vježbe pomoći u toniranju i zatezanju donjeg dijela trbuha, no primjetni rezultati bit će vidljivi tek kada ih kombiniramo sa zdravim načinom života.

"Isprobajte ove četiri fantastične vježbe za ciljanje masnoće u donjem dijelu trbuha. Imajte na umu da je važno pratiti zdrav, uravnotežen plan prehrane za brže i bolje rezultate", zaključuje trenerica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.