Dijetetičarka kaže da su tri napitka najbolji saveznik u borbi protiv sala na trbuhu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

SVATKO u tijelu ima visceralnu mast. Ona se pohranjuje duboko u trbuhu i obavija organe, za razliku od potkožnog masnog tkiva koje se nalazi odmah ispod kože. Iako je određena količina visceralne masti važna jer izolira i štiti organe, u prevelikim količinama može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prekomjerna količina visceralne masti u tijelu može rezultirati nizom stanja, kao što su dijabetes tipa 2, bolesti srca i neke vrste raka. Kao i kod potkožnog masnog tkiva, postoji nekoliko čimbenika koji mogu utjecati na količinu visceralnog masnog tkiva, uključujući genetiku i stil života. Ali i ono što konzumiramo na dnevnoj bazi igra ulogu.

Dijetetičarka Nataly Komova zato preporučuje unos tri napitka koja mogu biti vaš saveznik u borbi protiv sala na trbuhu.

Voda

Održavanje hidracije odličan je način da izgubite na težini ili je kontrolirate. Svi znamo da voda nema kalorija, stoga može pomoći u održavanju visceralne masnoće pod kontrolom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ubraja se u najzdravije napitke na svijetu. On je bogat polifenolima, moćnim spojevima koji pospješuju metabolizam. Drugim riječima, zeleni čaj je učinkovito oružje za borbu protiv sala na trbuhu.

Jabučni ocat

Žudnja za šećerom javlja se zbog skoka šećera u krvi. Konzumiranje jabučnog octa pomaže u regulaciji šećera u krvi i obuzdava žudnju. Također, pomaže u sagorijevanju visceralnih masti kontrolirajući razinu masti i kalorija.

Općenito se preporučuje pomiješati jednu žlicu jabučnog octa s čašom vode jer, ako se samostalno pije, može oštetiti vaše zube.

"Konzumacija pića sa šećerom, čak i s umjetnim zaslađivačima, može potaknuti nakupljanje visceralne masnoće", ističe Komova za Express.

Ako je obujam struka 90 centimetara ili više kod žena, odnosno 102 centimetra ili više kod muškaraca, možda imate previše visceralne masnoće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.