Dijetetičarka otkriva dvije najbolje namirnice za ubrzavanje metabolizma

Foto: Pexels

O fermentiranoj hrani se u posljednje vrijeme mnogo govori zbog njenih nevjerojatnih zdravstvenih dobrobiti, osobito kada je u pitanju poticanje metabolizma i pomoć pri mršavljenju. Dodavanje ove hrane pogodne za crijeva našoj prehrani može doista poboljšati našu probavu te način na koji naše tijelo apsorbira hranjive tvari. Dijetetičarka Michelle Saari otkrila je najbolju fermentiranu hranu koja nam može pomoći da brže izgubimo nekoliko kilograma i potaknemo metabolizam.

1. Jogurt

Jogurt je bogat probioticima, korisnim bakterijama koje potiču zdrav crijevni mikrobiom. Uravnoteženi crijevni mikrobiom može poboljšati probavu, apsorpciju hranjivih tvari i podržati zdravlje metabolizma, a sve to može doprinijeti mršavljenju.

"Jogurt je izvrstan izvor probiotika. Također je bogat proteinima koji doprinose osjećaju sitosti. Osim toga, jogurt osigurava kalcij, neophodan za zdravlje kostiju, a povezan je s poboljšanim zdravljem probave i manjim rizikom od dijabetesa tipa 2", kaže Saari za SheFinds.

2. Kefir

Kefir je prepun probiotika koji pomažu u održavanju zdravlja crijeva i pospješuju probavu. Osim toga, visok sadržaj proteina u kefiru daje osjećaj sitosti, a njegovi vitamini i minerali podržavaju zdravlje metabolizma. Osim toga, niskokaloričan je, što ga čini savršenim dodatkom našem planu mršavljenja.

"Kefir je pun probiotika koji pomažu u poboljšanju zdravlja crijeva promicanjem zdrave ravnoteže bakterija u crijevnom mikrobiomu. Ta je ravnoteža ključna za bržu probavu i apsorpciju hranjivih tvari. Kefir je također bogat proteinima, podržavajući održavanje mišića i sitost, što može biti korisno za mršavljenje", ističe Saari.

Uključivanje fermentirane hrane, poput jogurta i kefira, u našu prehranu može biti jednostavan, ali učinkovit način za poticanje metabolizma i potporu mršavljenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.