Dijetetičarka tvrdi da dvije vrste mesa uzrokuju masne naslage na trbuhu

Foto: Shutterstock

Ako želimo smršavjeti u novoj godini, već sada možemo započeti s jednostavnim promjenama u prehrani. Hrana koju jedemo igra ključnu ulogu na našem putu prema gubitku kilograma, a neke namirnice, posebno određena mesa, mogu otežati postizanje naših ciljeva.

Dijetetičarka i nutricionistica Catherine Gervacio otkrila je koje se dvije vrste mesa nalaze među najgorim izborima za zdravlje i tjelesnu težinu.

1. Hrenovke

Iako su čest izbor na ljetnim roštiljima, hrenovke su loše za zdravlje zbog visokog udjela zasićenih masti, natrija i konzervansa.

"Ove komponente povećavaju unos kalorija i potiču upale, što rezultira nakupljanjem masnoća", objašnjava Gervacio za SheFinds. Zdravija alternativa može biti piletina ili puretina poslužena s pecivom od cjelovitih žitarica, umjesto s bijelim kruhom. Za biljni izbor priloga, predlaže marinirane i grilane šampinjone.

2. Suhomesnati proizvodi

Iako su suhomesnati proizvodi česti na tanjurima, salama nije prijatelj našeg struka. Zbog visokog udjela natrija i zasićenih masti, salame doprinose zadržavanju tekućine i debljanju. "Alternativa su biljne salame od povrća, mahunarki ili žitarica koje su često manje kalorične, a bogatije vlaknima", predlaže Gervacio.

Povremeno uživanje u hrenovkama ili suhomesnatim proizvodima nije problem, no važno je biti umjeren i birati zdravije izvore proteina kad god je to moguće. Male promjene u prehrani, poput prelaska na nemasne proteine ili biljne alternative, mogu značajno doprinijeti smanjenju masnoća na trbuhu i boljem općem zdravlju. Naše tijelo će nam dugoročno biti zahvalno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.