Pet tjelesnih aktivnosti koje sagorijevaju najviše kalorija

Foto: Unsplash

NISU svi ljubitelji odlaska u teretanu, ali to nije nužno ako želite smršavjeti. Ako tražite novi način da ubrzate topljenje sala, postoji nekoliko aktivnosti koje bi vam u tome mogle pomoći. Od plivanja, do vožnje bicikla, popisali smo pet zabavnih načina da skinete kilograme.

Plivanje

Plivanje je individualni sport koji angažira cijelo tijelo i pomaže u oblikovanju mišića. Prema WorldHealthu, u samo 30 minuta plivanja možete potrošiti od 367 do 404 kalorije.

Zumba

Za one koji traže zabavno grupno vježbanje zumba bi mogla biti izvrsna opcija. To je vrsta aerobnog treninga visokog intenziteta. Tijekom jednosatnog treninga zumbe možete sagorjeti od 500 do 800 kalorija.

Košarka

Skupite društvo i zaigrajte košarku! Tijekom 30-minutnog igranja košarke osoba teška 75 kilograma može sagorjeti oko 288 kalorija, navodi Harvard Health Publishing. Netko s većom tjelesnom težinom mogao bi uložiti više energije i potrošiti još više kalorija.

Penjanje po stijenama

Ako u blizini imate dvoranu sa stijenama za penjanje, savjetujemo da isprobate ovaj oblik tjelesne aktivnosti. Prema WebMD-u, penjanje po stijenama je vježba za cijelo tijelo koja aktivira jezgru, noge, ruke, gluteuse i leđa, tjerajući vas da koristite gotovo sve dijelove tijela za penjanje. Kombinira snagu i aerobni rad, a u satu sagorijeva od 480 do 660 kalorija.

Vožnja bicikla

Stigli su sunčani dani pa skinite prašinu sa svog bicikla i krenite u vožnju. Studije su otkrile da vožnja bicikla može uvelike poboljšati kondiciju, povećati osjetljivost na inzulin i smanjiti rizik od srčanih bolesti, raka, pa čak i smrti. Harvard Health Publishing kaže da 30-minutna vožnja biciklom može otopiti od 210 do 440 kalorija, ovisno o težini pojedinca i intenzitetu vježbanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.