KAKO objašnjavaju dijetetičari, ovo se jesensko voće preporučuje ljudima upravo za vrijeme dijete i u periodu kada nastoje skinuti višak kilograma. Riječ je o krušci. Ova je namirnica bogata brojnim nutritivnim vrijednostima, a najviše vlaknima i antioksidansima koji djeluju na našu probavu, imunitet te osjećaj sitosti.
Zahvaljujući vlaknima koje sadrži, stručnjaci savjetuju kako je redovita konzumacija kruške idealna za sve one koji žele smršaviti. Naime, vlakna potiču bolji rad naše probave, a ujedno stvaraju i osjećaj sitosti te tako sprječavaju neželjeno prejedanje tijekom dana.
Osim vlakana, kruška sadrži i antioksidanse koji djeluju protuupalno te smanjuju rizik od dijabetesa, karcinoma te povišenog krvnog tlaka.
Dijetetičari dodaju kako je kruška odličan izvor kalcija, minerala koji je vrlo značajan u izgradnji naših kostiju. Studije pokazuju kako ljudi koji redovito jedu kruške imaju manji rizik od osteoporoze i lomljivosti kostiju kasnije u životu.