Foto: 123rf
SARDINE su, između ostaloga, izrazito bogate omega 3 masnim kiselinama koje utječu na regulaciju razine kolesterola u krvi.
Sardine obiluju i željezom, kalcijem te vitaminom D.
Nadalje, one sadrže i koenzim Q10.
Nadalje, one sadrže i koenzim Q10.
Treba napomenuti kako se u sardinama, zbog njihovog vrlo kratkog životnog vijeka, gotovo da i ne nalaze štetne tvari poput žive i pesticida.
Neka sardine budu sastavni dio vaše uravnotežene prehrane.
Sastojci:
400 g očišćenih sardina bez glave
250 ml pasirane rajčice
150 g žutog luka
2 češnja češnjaka
2 lovorova lista
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
pola čajne žlice mljevene ljute paprike
2 jušne žlice maslinovog ulja
3 prstohvata soli
Priprema:
- 1. Na tavi, čije dno prekrijte s malo vode, dinstajte luk dok u potpunosti ne omekša
- 2. Štapnim mikserom izmiksajte izdinstani luk, protisnuti češnjak i 1/2 dcl vode
- 3. U posudu za kuhanje umetnite sve sastojke koje recept uključuje te kuhajte sadržaj posude u trajanju od 20 min
- 4. Jelo poslužite sa svježim povrćem prema vlastitom izboru
Dobar tek!