Foto: 123rf
SLATKO - LJUTA piletina izvor je proteina s daškom egzotike.
Priprema je izrazito brza i jednostavna.
Predlažemo da se prilikom konzumacije jela koristite štapićima kako bi unos hrane bio usporen te kao takav izrazito poželjan kada je riječ o probavi.
Sastojci:
- 200 g pilećih prsa
- 50 g poriluka
- 2 svježe crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 jušne žlice soja sosa
- 1 čajna žlica mljevene ljute paprike
- pola čajne žlice stevije u prahu
Priprema:
- Poriluk narežite na tanke kolutove, protisnite češnjak, a jednu papriku nasjeckajte na sitne kockice
- Dinstajte poriluk, češnjak i papriku na laganoj vatri 15 min uz povremeno dolijevanje malih količina vode
- Prodinstane sastojke i pola dcl vode izmiksajte štapnim mikserom
- Pileća prsa narežite na kocke te pecite 10 min na tavi čije dno prethodno prekrijte s malo vode
- Na piletinu dodajte drugu svježu papriku narezanu na trakice i nastavite pečenje u trajanju od 5 min, nakon čega u tavu ulijte izmiksanu smjesu te dodajte preostale sastojke
- Pojačajte vatru i jelo kuhajte 3 min uz neprestano miješanje
Piletina pripremljena na ovaj način može se servirati uz rižu, kuhani krumpir te povrće.
Riječ je o jelu koje je istovremeno slatko, ali i ljuto, stoga bi svježa salata trebala biti neizostavan element prilikom konzumacije.
Dobar tek!