DANAS JE dan 20. našeg adventskog kalendara s receptima, u kojemu vam od 1. do 25. prosinca svaki dan pišemo o nekom jelu tipičnom za ovo doba godine, a danas je došao red na tijesto koje možete iskoristiti na više načina, a nama je posebno drago - to je obično tijesto za vanilice, prhke kolačiće obožavane u cijeloj regiji.
Oblikuju se tako lako, a aromatizirati ih možete čime god poželite - nama je neizostavna limunova korica, a vrlo rado dodamo i rum, ekstrakt vanilije, kao i ekstrakt gorkog badema koji toliko lijepo miriše na marcipan.
Oblikujte i izrezujte keksiće pa spajajte marmeladom, pecite kao kekse s umiješanim ili utisnutim komadićima čokolade, oblikujte u kiflice pa umačite u čokoladu, posipajte kokosom, sjeckanim orasima, bademima ili prženim lješnjacima.
Opcija je mali milijun, a u nastavku je naš predobar i sto puta isproban recept.