Bili smo na Palačinka Festu, donosimo detaljan pregled ponude i cijena

Foto: Bojan Haron Markičević

U SRIJEDU 27. kolovoza u Rougemarin Parku otvoren je Palačinka Fest, a potrajat će do početka školske godine, točnije do nedjelje 8. rujna. Posjetitelji imaju priliku isprobati palačinke po recepturama poznatih hrvatskih chefova Marina Medaka, Petre Jelenić i Roberta Hromalića, a u ponudi je više od 20 vrsta palačinki, od čega šest slanih vrsta.

>> U Zagrebu se održava prvi Palačinka Fest, imamo detalje

Čipkaste palačinke, blinčik ruska palačinka, nocciola, američka palačinka i crepes Suzette dio su ponude slatkih, a tu su i slane poput kukuruzne slane palačinke i crispy cheese palačinke sa sirom ili pršutom. Pripremili su i palačinku s posebnim punjenjem - ajvarčinku. Posjetili smo ih te isprobali njihovu ponudu, a u nastavku donosimo dojmove i cijene.

Dukat

Krenuli smo s kućicom Dukat, koja u ponudi ima četiri palačinke - slatku čipkastu palačinku sa šlagom, voćnim jogurtom od borovnica i kakao posipom, koja košta 2.50 eura, te tri slane, kukuruznu palačinku s grčkim jogurtom za 3 eura, crispy cheese cheddar palačinku za 4 eura te crispy cheese dimsi palačinku za 3.50 eura.

Probali smo crispy cheese cheddar palačinku, finu palačinku omotanu u cheddar sir, punjenu mliječnim namazom, pikantnom salamom i umakom. Ova će se palačinka posebno svidjeti ljubiteljima ljutog, a prevladava i okus sira, pa ako ga volite, s ovom palačinkom nećete pogriješiti.

Bakina Tajna

Kućica Bakina Tajna u ponudi ima dvije slatke i jednu slanu palačinku - od slatkih tu su poznata francuska Crepe Suzette s džemom od marelice i sirupom od karamele i naranče za 3.50 eura te američke palačinke, koje koštaju 3 eura i kod kojih možete birati kombinaciju okusa. Možete dodati karamelizirane sjemenke, čokoladu, slanu karamelu i šlag, a od džemova možete birati između divlje borovnice, šipka, marelice, maline, šljive i jagode.

Mi smo probali slanu palačinku s posebnim punjenjem koja je vjerojatno najveći hit na ovom festivalu, a riječ je o ajvarčinki. Jedna košta 3 eura, a radi se o češkoj palačinki od krumpira punjenoj blagim ajvarom, posipanoj orasima, češnjakom i peršinom, uz malo limunovog soka. Za razliku od cheddar palačinke, ova je nešto blaža, a nadjeva joj ne nedostaje.

Ledo

Kućica Ledo u ponudi ima četiri slatke palačinke - palačinkotortu s mascarpone kremom, slanom karamelom i sladoledom od burbon vanilije za 4 eura te palačinkornet, mini kornet od palačinke sa sladoledom za 1.50 eura, a mi smo probali Njofru i blinčik rusku palačinku.

Palačinka Njofra je baš poput istoimenog sladoleda - sa sladoledom, šlagom, čokoladom i cornflakesom za 3.50 eura, pa ako volite Njofru, nema sumnje da će vam i ova palačinka biti ukusna. Ruska košta 3 eura, a riječ je o palačinki punjenoj šlagom ispod koje se nalazi umak od čokolade te je prelivena šumskim voćem, što čini sjajnu kombinaciju slatko-kiselkastog okusa.

Metro

Kućica Metro nudi četiri slatke palačinke - crème brûlée s kremom od vanilije, karamelom i sladoledom za 2.50 eura, tiramisu s mascarponeom, kavom i kremom od vanilije, nocciolu s pastom od lješnjaka i kremom od vanilije te pistacchio s kremom od pistacije, bijelom čokoladom i posipom od pistacije za 3 eura.

U ponudi imaju i vegansku slanu palačinku od leće i riže s umakom od kokosa i mente za 2.50 eura, a mi smo probali pistacchio palačinku, koja nam je možda i najukusnija od svih - dosta je velika i obilno punjena kremom od pistacije, pa joj baš ništa ne nedostaje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.