Brza i kremasta salata s porilukom i krumpirom postala nam je omiljeni prilog

Foto: Index

ZADNJIH dana često nailazimo na poriluk, pa smo razmislili kako ga možemo pripremiti a da nije klasično jelo na žlicu i da ne zahtijeva dugo kuhanje. Sjetili smo se jedne ukusne salate u kombinaciji s krumpirom, a dodatak grčkog jogurta i majoneze mijenja cijelu priču - salata postaje kremasta i neodoljiva. 

Odličan je izbor za brze ručkove, a iako je i sama po sebi zasitna, ako bez mesa ne možete zamisliti kompletan obrok, idealno je pripremiti je uz faširance ili neko drugo meso po izboru. 

Potrebni sastojci 

  • poriluk
  • krumpir
  • grčki jogurt ili kiselo vrhnje 
  • majoneza
  • sol, papar

Po želji, u salatu možete dodati i malo kukuruza iz konzerve, ali i kuhane šunke ili prepečene slanine - ako vam to paše u ovoj kombinaciji. 

Kako se priprema

Očistite poriluk pa ga izrežite na deblje kolutiće (tanji bi se u kuhanju mogli raspasti i izgubiti u salati) te krumpire na kockice. Prvo stavite kuhati krumpir pa pred kraj kuhanja ubacite poriluk. Kada su kuhani, procijedite ih i ohladite. Prebacite u veću zdjelu za salatu pa dodajte grčki jogurt ili vrhnje i majonezu. Dobro izmiješajte pa dodajte začine. Mi volimo dodati malo više papra jer daje posebnu aromu ovoj hladnoj salati. 

Cijeli recept nalazi se ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.