Čitatelj traži tortu koju može napraviti "osoba s dvije lijeve ruke". Evo prijedloga

Foto: Shutterstock

NEDAVNO smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? vidjeli zanimljiv upit našeg čitatelja. "Ima li netko recept za tortu, ali toliko jednostavan da je može složiti osoba s dvije lijeve ruke?" pita se on, a ostali članovi grupe odmah su krenuli u pomoć.

"Cheesecake je najjednostavnija torta ikad, možeš napraviti i čokoladni, od karamele, Oreo keksa", "Mileram torta, sve se peče zajedno", "Pijesak torta", "Nutella cheesecake", "Banana keks kolač", samo su neki od prijedloga koje su mu pisali u komentare, a mi smo odlučili nadopuniti taj popis još ponekom tortom koju može napraviti baš svatko.

1. Pijesak torta

Pijesak torta sastoji se od tri kreme - od mljevenog keksa, kokosa i oraha - i ne peče se! Ovu tortu mogu napraviti i najveći amateri i početnici u kuhinji, a recept pronađite ovdje.

2. Nutella cheesecake bez pečenja

Nutella cheesecake bez pečenja napravi se za manje od sat vremena, a najveći problem je dočekati da se ohladi! Možete ga napraviti čak i ako niste pretjerano vješti u kuhinji, a recept je ovdje.

3. Jaffa torta bez pečenja

Ovaj brz, jednostavan i prefin recept s omiljenim Jaffa keksima sa samo šest sastojaka svidjet će se svima, a također se ne peče. Ovdje pronađite recept.

4. Torta Caprese

Torta Caprese tradicionalni je talijanski desert s puno čokolade i bez brašna, a ime je dobila po otoku Capriju s kojeg i dolazi. Pravi se od mljevenih badema i san je za svakog ljubitelja čokolade, a recept je ovdje.

5. Plazma torta od 3 sastojka bez pečenja

Gotova je u svega par minuta, a za nju će vam biti potrebna samo tri sastojka. Plazma torta pravi je hit i prejednostavna je za napraviti, a recept pronađite ovdje.

6. Cheesecake s malinama koji se ne peče

Ovaj cheesecake je bogat, kremast i punog okusa, s odličnom kombinacijom slatke bijele čokolade i svježine od malina. Savršen je desert za bilo koju prigodu, od obiteljskih okupljanja do posebnih događanja. Recept je ovdje.

7. Torta Trnoružica

Torta Trnoružica čokoladna je i sočna i nije nimalo komplicirana za napraviti. Sastoji se samo od biskvita i glazure, a cijeli recept pronađite ovdje.

8. Jogurtica

Recept za osvježavajuću tortu bez pečenja, u ovoj kombinaciji su jogurt i šumsko voće, ali torta odlično funkcionira i s drugim voćem, primjerice breskvama. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.