Čitateljica otkrila svoj provjereni recept za savršeno sočne rum-kocke, ovdje je

Foto: Mira Zvijerac

JOŠ JEDAN hit recept pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, i to onaj za sočne rum-kocke naše čitateljice Mire Zvijerac.

Mirine rum-kocke

Sve su mjere u ml, pa vam ne treba vaga, a početna količina je za lim za pečenje dimenzija 36x26 cm.

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 250 ml šećera
  • 5 žlica ruma
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml ulja
  • 400 ml oštrog brašna
  • 5 žlica kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Preljev:

  • 250 ml mlijeka
  • 100 ml šećera
  • 4 žlice ruma

Glazura:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mliječne čokolade
  • 5 žlica ruma

Napravite biskvit. Izmiksajte jaja i šećer da nastane pjenasta smjesa. U to dodajte ostale sastojke, izmiksajte da ne bude grudica i stavite u lim za pečenje koji ste lagano nauljili i pobrašnili. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Za preljev sve otopite na laganoj vatri i mlaki pečeni biskvit prelijte mlakim preljevom. Na pari nakon toga otopite sastojke za glazuru. Umjesto mliječne, slobodno koristite tamnu čokoladu. Kad kolač prelijete glazurom, ostavite da se dobro ohladi - par sati ili još bolje, preko noći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.