U Požegi sutra počinje Kulenijada, najveća manifestacija kulena u Hrvatskoj

Foto: FB/Turistička Zajednica Grada Požege

U PETAK, 28. lipnja, kreće 44. najstarija Kulenijada u Hrvatskoj, a održat će se u Požegi. Kulen u Slavoniji zauzima centralno mjesto na stolu u svakoj posebnoj prigodi, a sutra kreće natjecanje posvećeno ovoj slavonskoj deliciji.

Kulen spravljaju izvrsni majstori po posebnim recepturama i svaki sa svojom malom tajnom, a oni već sutra svoj kulen mogu predati na ocjenjivanje do 14 sati, i to na imanju Zlatni lug, gdje će se održati prvi dio ove manifestacije. 

Prvog dana bira se najbolji kulen

Prvi dio ovogodišnje Kulenijade održat će se dakle 28. lipnja na imanju Zlatni lug. Od 14 do 15.30 svi zainteresirani proizvođači mogu donijeti uzorke svojih kulena, a od 15.30 do 19 sati na redu je predavanje za proizvođače na temu "Proizvodnja tradicionalnih slavonskih mesnih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima", koju će održati Ana Mrgan, profesorica s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Nakon predavanja, od 19.30, održat će se dodjela priznanja kulenarima i proglašenje pobjednika, Šampiona Kulenijade, koji će osvojiti i nagradu u iznosu od 500 eura, a od 20 sati na redu je svečana večera za sudionike uz nastup TS Safir.

I posjetitelji će moći kušati kulen 

Sljedećeg dana, u subotu 29. lipnja od 12 sati, građani i posjetitelji imat će priliku kušati natjecateljske kulene u šetališnoj zoni u Požegi gdje će se održati i sajam domaćih proizvoda i rukotvorina pod nazivom "Zlatno ljeto tradicije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.