U centru Zagreba otvorena nova pekarnica. Kruh i sendviči 3.50, peciva i po 4 eura

Foto: Hana Kajari/Index

KRAJEM prošle godine pisali smo o zanatskoj pekarnici Kukuriku koja bi se uskoro trebala otvoriti na novoj lokaciji u samom centru Zagreba, a sada je došao taj dan i odmah smo ih posjetili. Naime, Domagoj Kordić prije godinu je dana otvorio zanatsku pekarnicu Kukuriku na adresi Savska 156, što mnogima nije baš bilo usput, a sada je na Instagramu najavio da se u centru grada, u Mesničkoj 3, otvara novi Kukuriku.

Proizvodnja ostaje u Savskoj

"Konačno, došlo je vrijeme da upalimo pijetla u izlogu! Jubilarnih 750 godina od najave otvorenja Kukuriku u Mesničkoj 3, sutra ćemo tiho otključati vrata i krenuti u, nadamo se, još jednu lijepu pekarsku priču u centru. Trebat će nam vjerojatno neko vrijeme da se uštimamo na novoj lokaciji stoga nam progledajte kroz prste ako ne bude sve u startu baš savršeno", napisali su jučer na Instagramu.

Posjetili smo ih na novoj lokaciji, evo što nude

Novi lokal na idealnoj je lokaciji u samom centru, a nude razna slana i slatka peciva. Tu su focaccia s rajčicama za 3.30 eura te focaccia s maslinama za 3.40, a u ponudi imaju i baguette za 1.60 eura, mali bijeli kruh za 1.80 eura, kukuruzni i integralni kruh za 3.20 eura te kukuruznu pogaču za 3.50 eura.

U ponudi imaju i sendvič Milano za 3.40 eura, baguette sendvič s pršutom za 3.50 eura, šunka-sir rolicu za 2.30 eura, kroasan sendvič za 3.30 eura te šrooms pecivo s bukovačama i češnjakom za 2.70 eura.

Nama su ipak favoriti njihova slatka peciva, a od njih u ponudi imaju kroasan od vanilije i maline te kroasan od čokolade za 2.90 eura, kroasan od badema za 3 eura te kroasan od pistacije za 3.20 eura. Prazan kroasan ovdje košta 1.80 eura.

Od slatkoga, u ponudi su i cruffini od cheesecakea i kokosa za 3.70 eura i cinni bun za 2.50 eura te cookie od lješnjaka za 2.50 eura, cookie od pistacije za 3 eura i pain chookie za 4 eura.

Posjetili smo ih i u Savskoj prije godinu dana i probali smo njihovu focacciu, lisnato s kremastim punjenjem, kroasan s bademom, cruffin i lisnato s punjenjem od višnje, no najviše nam se svidjelo jedno pecivo - Schwarzwald lisnato, kakao-lisnato tijesto, s nadjevom od kiselkastih višanja i kremom od vanilije.

>> Već dugo nismo pojeli nešto tako dobro kao Schwarzwald lisnato iz Kukurikua

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.